Natuurberichten

Uitgever: De Vlinderstichting

De Vlinderstichting zet zich in voor het behoud en herstel van dag- en nachtvlinders en libellen.

Pagina 10 van 185 - 1844 Resultaten

heivlinder - primair

De zomer is de tijd dat een aantal typische heidesoorten vliegen. De heivlinder komt vanaf begin juli tevoorschijn en de kommavlinder iets daarna. Beide heidesoorten hebben het erg moeilijk en gaan sterk achteruit. Vooral op..


Lees verder 27 juli 2023   10 mnd oud
klein koolwitje

In het weekend van 7 tot en met 9 juli was het tijd voor de jaarlijkse Tuinvlindertelling. Eerder al deelden we de resultaten hiervan. Alleen, door een technische fout op de website blijkt de telling onjuist. Er zijn namelijk veel..


Lees verder 26 juli 2023   10 mnd oud
paardenbijter primair

Libellen worden verdeeld in twee groepen, de juffertjes, vaak klein en slank, en de ongelukkig gekozen naam ‘echte libellen’ die groter en forser zijn. Van die laatste groep zijn de glazenmakers de komende tijd volop te zien. Dit..


Lees verder 24 juli 2023   10 mnd oud
Keizersmantel - primair

Nog niet eens zo heel lang geleden stond de keizersmantel te boek als verdwenen uit Nederland. Heel af en toe werd er een zwerver gezien, maar vestiging bleef uit. Inmiddels is deze grote forse parelmoervlinder op veel plekken op..


Lees verder 20 juli 2023   10 mnd oud
mud puddling - primair

Voor midden Nederland was de zomervakantie al begonnen en nu volgen de andere regio’s. Veel mensen vertrekken tijdens de vakantie naar Zuid-Europa, op zoek naar zon en warmte. Als je niet in een geheel versteend appartementenpark..


Lees verder 17 juli 2023   10 mnd oud
Afsluiting kennisspecial - primair

In het kader van het Groen Traineeship was er dit jaar een kennisspecial ‘Soorten herkennen en beschermen’ die vorige maand werd afgesloten in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. SoortenNL organiseerde in samenwerking met IVN..


Lees verder 13 juli 2023   10 mnd oud
atalanta - primair

En laat dat nou net een soort zijn die niet op onze algemene dagvlinderlijst van de telling staat. Enfin, de weersvoorspellingen waren goed: een zonnig weekend. En het is de tijd van het jaar dat de zomergeneratie vlinders zich..


Lees verder 11 juli 2023   10 mnd oud
dagpauwoog - primair

Welke vlinders vliegen er in jouw tuin? Tel mee met de tuinvlindertelling en help tuinvlinders beter in kaart te brengen. Het voorjaar was voor veel vlindersoorten erg mager en we zijn benieuwd hoe de zomergeneraties zullen..


Lees verder 6 juli 2023   10 mnd oud
grasbij - primair

Maar liefst 800 kilometer dijken en 3.000 kilometer bermen heeft Waterschap Hollandse Delta in beheer. Om inzicht te krijgen in de staat van de biodiversiteit van deze infrastructurele elementen hebben De Vlinderstichting en..


Lees verder 5 juli 2023   10 mnd oud
Hoeksche Waard

De Vlinderstichting bestaat veertig jaar en dat vieren we met een vlindervlucht door Nederland. Iedere maand staat een andere provincie centraal en in juli is dat Zuid-Holland. Woensdagmiddag 5 juli zijn we te gast in het Klein..


Lees verder 3 juli 2023   10 mnd oud

Archief