Natuurberichten

Uitgever: De Vlinderstichting

De Vlinderstichting zet zich in voor het behoud en herstel van dag- en nachtvlinders en libellen.

Pagina 11 van 185 - 1850 Resultaten

mud puddling - primair

Voor midden Nederland was de zomervakantie al begonnen en nu volgen de andere regio’s. Veel mensen vertrekken tijdens de vakantie naar Zuid-Europa, op zoek naar zon en warmte. Als je niet in een geheel versteend appartementenpark..


Lees verder 17 juli 2023   10 mnd oud
Afsluiting kennisspecial - primair

In het kader van het Groen Traineeship was er dit jaar een kennisspecial ‘Soorten herkennen en beschermen’ die vorige maand werd afgesloten in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. SoortenNL organiseerde in samenwerking met IVN..


Lees verder 13 juli 2023   11 mnd oud
atalanta - primair

En laat dat nou net een soort zijn die niet op onze algemene dagvlinderlijst van de telling staat. Enfin, de weersvoorspellingen waren goed: een zonnig weekend. En het is de tijd van het jaar dat de zomergeneratie vlinders zich..


Lees verder 11 juli 2023   11 mnd oud
dagpauwoog - primair

Welke vlinders vliegen er in jouw tuin? Tel mee met de tuinvlindertelling en help tuinvlinders beter in kaart te brengen. Het voorjaar was voor veel vlindersoorten erg mager en we zijn benieuwd hoe de zomergeneraties zullen..


Lees verder 6 juli 2023   11 mnd oud
grasbij - primair

Maar liefst 800 kilometer dijken en 3.000 kilometer bermen heeft Waterschap Hollandse Delta in beheer. Om inzicht te krijgen in de staat van de biodiversiteit van deze infrastructurele elementen hebben De Vlinderstichting en..


Lees verder 5 juli 2023   11 mnd oud
Hoeksche Waard

De Vlinderstichting bestaat veertig jaar en dat vieren we met een vlindervlucht door Nederland. Iedere maand staat een andere provincie centraal en in juli is dat Zuid-Holland. Woensdagmiddag 5 juli zijn we te gast in het Klein..


Lees verder 3 juli 2023   11 mnd oud
veldparelmoervlinder - primair

Kruiden- en faunarijke graslanden vormen een natuurtype binnen het Subsidiestelsel Natuur en Landschap. Vaak zijn dit geen bijzonder soortenrijke graslanden, maar soms wel! In Noord-Brabant heeft de veldparelmoervlinder zich er..


Lees verder 29 juni 2023   11 mnd oud
huidje rivierrombout - primair

De rivierrombout is een vrij zeldzame libellensoort die voorkomt in alle grote rivieren in Nederland. De soort wordt echter niet vaak gezien. Libellenwaarnemers gaan liever kijken op plekken waar veel soorten bij elkaar te vinden..


Lees verder 26 juni 2023   11 mnd oud
iepenpage - primair

We kennen in Nederland vijf soorten die we tot de kleine pages rekenen. De meeste daarvan vliegen vooral nu, in juni en juli. Kleine pages zijn niet altijd gemakkelijk te zien te krijgen. Je moet er echt even naar zoeken en iedere..


Lees verder 22 juni 2023   11 mnd oud
Koraaljuffer

Als je mensen vraagt of ze libellen willen tellen, krijg je vaak de reactie: “Ik vind ze wel heel leuk hoor, maar ik kan ze echt niet uit elkaar houden.” Voor veel mensen is er een drempel om mee te doen. Toch zijn er niet eens zo..


Lees verder 19 juni 2023   11 mnd oud

Archief