Natuurberichten

Uitgever: Atlas Leefomgeving

Vragen over uw leefomgeving? De Atlas Leefomgeving wijst de weg naar actuele en verantwoorde informatie over milieu en gezondheid. We bieden veel kaarten aan, vaak tot op buurtniveau. Te zien is bijvoorbeeld, hoe het staat met bodemkwaliteit, luchtkwaliteit of geluidhinder. Voor professionals bespaart de Atlas werk en ondersteunt het onderlinge afstemming.
Deel deze pagina

Pagina 9 van 9 - 90 Resultaten

Uiterwaarde

Met het hoge water van de afgelopen dagen komt het risico op natte voeten voor sommigen steeds dichterbij. Waar loop je de meeste kans op overstromingen? En kun je in je directe omgeving uitwijken naar een droge plek? Twee nieuwe..


Lees verder 11 januari 2018   4 jaar oud
Sterretjes afsteken

De kerst is voorbij. Het einde van 2017 valt nu echt niet meer te ontkennen. Een feestelijke avond; afgesloten met een berg vuurwerk. Voor de meeste mensen een groot feest, maar voor de luchtwegen van veel Nederlanders toch iets..


Lees verder 27 december 2017   4 jaar oud
Windmolens in schemer

“Als ik noordwaarts kijk, kijk ik naar Nederland. Maar ik ben niet in België. Rara waar ben ik?” Nou, bijvoorbeeld in westelijk Noordrijn-Westfalen. Dat stukje waar Duitsland en Nederland enigszins om elkaar heen kringelen...


Lees verder 14 december 2017   4 jaar oud

Geluid door wegverkeer is de belangrijkste bron van geluidshinder. In de Atlas Leefomgeving vind je kaarten die geluid door rijkswegen en treinverkeer in beeld brengen. Bekijk je eigen stad, vergelijk met andere steden, onderzoek..


Lees verder 30 november 2017   4 jaar oud

Het embedden van kaarten van de Atlas Leefomgeving in uw eigen website biedt interessante mogelijkheden. Doordat ze diverse situaties inzichtelijk maken, versterken ze uw boodschap. De interactieve component nodigt gebruikers uit..


Lees verder 2 november 2017   4 jaar oud
Water in duinen

Heb je het over Nederland, dan heb je het over water. In de wereld wordt Nederland geroemd om zijn bescherming tegen de zee via de Deltawerken en komen hordes toeristen naar onze molens kijken die van oudsher polders leegpompen...


Lees verder 5 oktober 2017   4 jaar oud
Buitenplaats Rupelmonde

Buitenplaatsen: het zijn vaak onbekende parels. Misschien fietst u er wel dagelijks langs, zonder te weten wat voor moois er te zien is. Dikwijls zijn het de grote huizen die ons doen denken dat het privéterrein is. Toch kun je..


Lees verder 7 september 2017   4 jaar oud
Foto van een Natte Koeltoren

De airconditioning staat weer aan in het merendeel van de gebouwen. De natte koeltorens, onderdeel van de interne klimaatbeheersing van gebouwen en van proceskoeling in de industrie, kunnen dus extra aan de bak. Bij onvoldoende..


Lees verder 10 augustus 2017   4 jaar oud
Teek

In juni en juli worden de meeste mensen gebeten door teken. Door teken wordt de ziekte van Lyme overgedragen. In de Atlas Leefomgeving is nu een kaart opgenomen die diagnoses van Lyme laat zien...


Lees verder 3 juli 2017   4 jaar oud
Banner atlassen

De kwaliteit van onze leefomgeving is mede bepalend voor hoe we ons voelen. Het is prettig als er leuke vogels door de wijk vliegen, als stilte regeert tijdens de nachtelijke uren en als er nabijgelegen groen is. Wij stellen u..


Lees verder 15 juni 2017   4 jaar oud

Archief