Natuurberichten

Uitgever: Wageningen University

Pagina 9 van 45 - 445 Resultaten

Bloeiend gras

Mensen met een graspollenallergie zullen de komende tijd te maken krijgen met veel hooikoortsklachten. Vanaf vandaag blijft het voorlopig droog en komt steeds meer pollen van bloeiend gras in de lucht. Doordat het de komende dagen..


Lees verder 28 mei 2021   2 jaar oud
Vrouwtjesteek op bosbes

Volgens Nature Today is de tekenactiviteit in Nederland nu zeer hoog. Naast de ziekte van Lyme, moeten we inmiddels in een deel van Nederland ook aandacht hebben voor tekenencefalitis (TBE) na een tekenbeet. Het TBE-virus is in 9..


Lees verder 20 mei 2021   2 jaar oud
Bloei grote vossenstaart

Het graspollenseizoen staat voor de deur. Dit weekend wordt het zeer koude lenteweer ingewisseld voor een beduidend warmer weertype. Daarbij valt geregeld wat neerslag en dat maakt het groeizaam weer. Komende week zal dan ook het..


Lees verder 7 mei 2021   2 jaar oud
Caribische rifhaai

Rifhaaien blijven niet hun hele leven op dezelfde plek, ze gebruiken verschillende habitats tijdens verschillende perioden in hun leven. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research in Caribisch Nederland. Deze..


Lees verder 6 mei 2021   2 jaar oud
dwergzwijn kader

Het dwergzwijn is ’s werelds kleinste en meest bedreigde varkenssoort. Hij komt slechts voor in een klein gebied in India. Een fokprogramma en onderzoek naar de biologie van het zwijntje moeten inzicht geven in hoe we hem zo goed..


Lees verder 28 april 2021   3 jaar oud
Tekenbeet

Voor het eerst is via Tekenradar.nl onderzoek gedaan naar waar teken bijten. Bij kinderen bijten teken zich vaker vast op hoofd en nek, en bij volwassenen vooral op de benen. Teken bijten zich minder vaak vast in de huid rond de..


Lees verder 19 april 2021   3 jaar oud
Magnolia in Ede verschil in ontwikkeling tussen half april 2020 en half april 2021

We hadden een vroege voorlente, maar door de hele koude april verliep de ontwikkeling in de natuur de afgelopen weken tergend traag. De planten komen inmiddels zeer laat in bloei. De huidige timing is vergelijkbaar met het..


Lees verder 18 april 2021   3 jaar oud
Berk in bloei en bladontplooiing, Wageningen Lumen Tuin 31 maart 2021

Voor mensen met hooikoorts breekt een minder fijne tijd aan. De eerste berken bloeien en geven pollen af aan de lucht. Naar het paasweekend toe komen geleidelijk meer bomen in bloei. De piekperiode voor berkenpollen verwachten we..


Lees verder 1 april 2021   3 jaar oud
Duikers hangen stukjes koraal op dat uiteindelijk een groot kunstmatig rif moet vormen

Voor de kust van Kenia is de afgelopen vijf jaar duizend vierkante meter rif teruggeplaatst. Vissers hebben door met hun sleepnetten over het koraal te slepen en zelfs door dynamiet te gebruiken in het verleden veel koraal kapot..


Lees verder 30 maart 2021   3 jaar oud
Verschil tussen ontwikkeling sierkers half maart 2020 en half maart 2021

Heb je ze al gezien, de eerste bloemen van het bosanemoontje, maarts viooltje, hondsdraf of dotterbloem? Het kan rond deze tijd. Vorig jaar werden deze eerstelingen ruim twee weken eerder doorgegeven via Natuurkalender.nl dan dit..


Lees verder 20 maart 2021   3 jaar oud

Archief