Natuurberichten

Uitgever: Stichting ANEMOON

Stichting ANEMOON (ANalyse Educatie en Marien Oecologisch ONderzoek) is een organisatie voor vrijwilligers onderzoek in het mariene milieu.

Pagina 43 van 45 - 444 Resultaten

nauwe korfslak

Dat volharding in zoeken op den duur beloond kan worden bleek tijdens een gerichte inventarisatie naar de nauwe korfslak in januari en februari op het Friese Waddeneiland Schiermonnikoog. In het zeer dynamische kweldergebied in..


Lees verder 16 februari 2009   15 jaar oud
fluwelen zwemkrab

De schaatsers hebben uitgebreid kunnen genieten van deze koude winter, maar in onze kustwateren komen meerdere organismen voor die enorm te lijden hebben onder de aanhoudende lage watertemperatuur. Meerdere soorten staan op het..


Lees verder 3 februari 2009   15 jaar oud
Zeggekorfslak Adriaan Gmelig Meyling

Het ijs is niet alleen voor schaatsend Nederland een genoegen. De vrijwilligers van het HabSlak-project genieten met volle teugen van de schilderachtige wintertaferelen en van de met ijskristallen omgeven Zeggekorfslakken...


Lees verder 12 januari 2009   15 jaar oud
wijde mantel

De wijde mantel is een tweekleppig weekdier (schelp) dat recent vanuit de Noordwest Europese Atlantische kust de Zeeuwse Delta heeft gevonden. Sportduikers vinden steeds vaker en op steeds meer plaatsen deze prachtige schelp die..


Lees verder 3 januari 2009   15 jaar oud
Juveniele slakdolf

De gewone slakdolf is een vissoort die schaars op de Nederlandse kust voorkomt. In de winter komen de jonge slakdolfjes uit het ei. In één jaar tijd groeien ze op tot volwassen dieren die in de vroege winter hun eitjes afzetten en..


Lees verder 19 december 2008   15 jaar oud
Wulk

Als de winter in aantocht is bereiden diverse zeedieren zich voor op hun voortplanting. In tegenstelling tot de meeste dieren, gebruiken zij het koudste seizoen als ideaal moment voor de paring en het produceren van nakomelingen...


Lees verder 6 december 2008   15 jaar oud
gewone zeekat, sepia

De voortplantingscyclus van de gewone zeekat, Sepia officinalis (Linnaeus, 1758) is voor een belangrijk deel verbonden aan de Zeeuwse Delta. Omstreeks juni, in het late voorjaar, worden hier de jonge zeekatten geboren. In de zomer..


Lees verder 20 november 2008   15 jaar oud
gewone zeester met 9 armen
Stichting Anemoon

Op 2 november 2008 vonden sportduikers een uiterst zeldzame en daarmee hele bijzondere gewone zeester. In de Oosterschelde, aan de noordzijde van de Zeelandbrug, is een gewone zeester met NEGEN armen gefotografeerd. Voor zover nu..


Lees verder 7 november 2008   15 jaar oud
Grote vlokslak

In tegenstelling tot veel andere diersoorten, ontwikkelen larven van de Brede Ringsprietslak en de Grote vlokslak zich pas in het najaar tot volwassen zeenaaktslakken. Aan het eind van de winter hebben de slakken hun maximale..


Lees verder 25 oktober 2008   15 jaar oud
Groot glasmuiltje 2

Het groot glasmuiltje rukt op in Nederland. De laatste jaren vinden steeds meer sportduikers deze opmerkelijke schelpdiertjes in de Zeeuwse Delta. Meestal in de zomer en het vroege voorjaar. Voor 2000 was het diertje een zeer..


Lees verder 13 oktober 2008   15 jaar oud

Archief