Natuurberichten

Uitgever: Zoogdiervereniging

De Zoogdiervereniging zet zich in voor de studie en de bescherming van alle in het wild levende zoogdieren en hun leefgebieden.
Deel deze pagina

Pagina 3 van 79 - 784 Resultaten

Observerende wolf

Er zijn drie wolvenwelpen gezien in het wolvenleefgebied op de Noord-Veluwe. Dat is afgelopen weekeinde gemeld bij het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging. Daarmee is dit de derde worp van de roedel op de Noord-Veluwe. ..


Lees verder 31 mei 2021   4 mnd oud
Vanuit een open stootvoeg uitvliegende rosse vleermuis

Onlangs telden vleermuiswerkers ruim tweehonderd uitvliegende rosse vleermuizen bij een flat in Amersfoort. Niet alleen een bijzonder hoog aantal, maar ook een unieke locatie. Rosse vleermuizen kennen we in Nederland namelijk als..


Lees verder 29 mei 2021   4 mnd oud
Berkelbever

Dat de bever met een geweldige opmars bezig is in Nederland, is de laatste jaren wel duidelijk geworden. Langs de grote rivieren heeft het dier de geschikte plekken inmiddels grotendeels ingenomen. Daarom zien we de bever steeds..


Lees verder 27 mei 2021   5 mnd oud
Tuinteller in actie bij de Vleermuistuintelling in 2020.

Hoewel nog fris is het echt wel lente, en dus tijd voor misschien wel de spannendste tuintelling van het jaar: de Vleermuistuintelling! In de avondschemering komen vleermuizen tevoorschijn en gaan op jacht naar muggen en andere..


Lees verder 20 mei 2021   5 mnd oud
Wolf

Europese wolvenpopulaties hebben zich sinds de jaren zeventig flink hersteld, waarbij in de meeste landen een flinke toename waarneembaar is. De terugkeer van de wolf is in veel landen onderwerp van een fel debat, vooral als..


Lees verder 13 mei 2021   5 mnd oud
Kat met een muis

In de maatschappij is discussie ontstaan over het jaaggedrag van katten. Wat betekent dit voor de omgeving? Katten die buiten lopen jagen op dieren en brengen die vaak mee naar huis. Het is zonde om met deze informatie niets te..


Lees verder 6 mei 2021   5 mnd oud
Gewone grootoorvleermuis met verlijmde EPS isolatieparels

Ecoloog Ferdy Timmerman wist meteen wat er aan de hand was toen hij afgelopen zondag op klaarlichte dag een in 'lichtgrijze bolletjes verpakte' vleermuis op een boom zag landen. Het dier – een gewone grootoorvleermuis – was..


Lees verder 29 april 2021   5 mnd oud
Wilde kat

De wilde kat breidt zijn leefgebied vanuit de Belgische Ardennen en Duitse Eifel steeds verder uit naar het noorden. Na de vestiging in de boscomplexen van Zuid-Limburg is het een kwestie van tijd tot deze bijzondere katachtige..


Lees verder 22 april 2021   6 mnd oud
Ruige dwergvleermuis

Gisteren heeft de Raad van State uitspraak gedaan in het hoger beroep in het kader van de gedragscode Natuurinclusief Renoveren. Dit hoger beroep was onder andere door de Stichting Ecologisch Vleermuis Onderzoek Nederland (SEVON)..


Lees verder 22 april 2021   6 mnd oud
Grijze eekhoorn

Nederland is een koploper in het houden van uitheemse eekhoorns. Bij ontsnapping kan een populatie in het wild ontstaan, zoals in het Verenigd Koninkrijk. Daar verdringt de grijze eekhoorn de inheemse eekhoorn. Invasieve exoten..


Lees verder 15 april 2021   6 mnd oud

Archief