Natuurberichten

Uitgever: Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 273.000 hectare natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten. Het zit in onze natuur.

Pagina 10 van 12 - 112 Resultaten

Hyla arborea. Boomkikker

Het moet een elf kilometer lange groene snelweg worden voor de boomkikker in Brabant. Donderdag 17 november werd daarvoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend door o.a. Staatsbosbeheer en verschillende lokale partijen,..


Lees verder 22 november 2016   6 jaar oud
Platalea leucorodia. Lepelaar

In het kader van het project Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen zijn de Kroon’s Polders op Vlieland beter beleefbaar gemaakt voor publiek. Tegelijkertijd kunnen de wadvogels hier van hun rust blijven genieten...


Lees verder 21 november 2016   6 jaar oud
wadwachtpost

Staatsbosbeheer heeft deze zomer de 35-jaar oude iconische vogelwachtershut op de Engelsmanplaat vervangen door een nieuwe wadwachtpost. De Kalkman, zoals de nieuwe post heet, staat op een onbewoonde zandplaat tussen Ameland en..


Lees verder 12 september 2016   6 jaar oud
Kluten zeeland

In natuurgebied Prunje in Zeeland komt extra broedgelegenheid voor de kluut en visdief. De machines zijn al volop aan de slag in het terrein van Staatsbosbeheer aan de Zuidkust van Schouwen. 'Het is altijd even wennen als grote..


Lees verder 23 augustus 2016   6 jaar oud
Pandion haliaetus. Visarend

Gistermiddag rond 13 uur heeft in de Biesbosch het eerste ooit in Nederland geboren visarendjong zijn nest verlaten en een eerste vlucht gemaakt. Getuigen zagen dat hij twee grote rondes boven het nest vloog en op een tak ging..


Lees verder 5 augustus 2016   6 jaar oud
reeën bronst

Op dit moment staan de reeën in Nederland aan het begin van de jaarlijkse bronsttijd, die duurt van eind juli tot begin augustus. Bij de mannetjes gieren de hormonen door het lichaam. Zij proberen de komende weken zoveel mogelijk..


Lees verder 26 juli 2016   6 jaar oud
Groene strand terschelling

Bij de notaris op Terschelling is de handtekening gezet onder een bijzondere grondruil. De eigenaren van Paviljoen de Walvis zien een droom uitkomen: ze worden eigenaar van de grond onder hun bedrijf aan het Groene strand in..


Lees verder 25 juli 2016   6 jaar oud
Afwisseling meidoorns en grasland in beeld middels fotomast

Op 24 juni hebben Agrarische Natuur Vereniging Het Binnenveld, Vereniging Mooi Wageningen en Staatsbosbeheer de inrichtingsschets voor de Binnenveldse Hooilanden aan gedeputeerde Jan Jacob van Dijk van de provincie Gelderland..


Lees verder 28 juni 2016   6 jaar oud
Kamervoort Zwarte Stern

Al jaren legt Staatsbosbeheer met behulp van vrijwilligers 140 broedvlotjes uit voor zwarte sterns. Een aanpassing bij de nestvlotjes heeft er voor gezorgd dat de populatie geleidelijk is gegroeid van 60 paar in 2011 tot 101 paar..


Lees verder 9 juni 2016   6 jaar oud
Pandion haliaetus. Visarend

Voor zover bekend zijn er vandaag voor het eerst één of meer jonge visarenden geboren in Nederland. Vorige maand was al duidelijk dat er een paartje visarenden voor het eerst aan het broeden was in de Biesbosch, nu blijkt dat het..


Lees verder 1 juni 2016   6 jaar oud

Archief