Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Pagina 2 van 17 - 165 Resultaten

E crispata blue

Een recente studie, door de Rijksuniversiteit Groningen, onderzocht hoe drie soorten zeeslakken die leven op zonne-energie, unieke fotobeschermingsstrategieën vertonen tegen overmatig licht. Het laat verbanden zien tussen..


Lees verder 10 februari 2024   3 mnd oud
Palaemonidae shrimp (Pontonia manningi) photographed on Curaçao.

Uit een recent gepubliceerd rapport blijkt dat de Nederlandse Cariben 46 soorten steurgarnalen herbergen waarvan er 24 voor het eerst zijn waargenomen voor een of meer van de eilanden, en één soort die nieuw is voor de..


Lees verder 3 februari 2024   3 mnd oud
Diadema sea urchin settlers cultured in the Diadema I project.

In het Caribisch gebied hebben koraalriffen te lijden onder overwoekerende algengroei. Een van de oorzaken is het gebrek aan Diadema-zee-egels die normaal gesproken de algen begrazen maar waarvan de populaties zijn ingestort. Op 1..


Lees verder 27 januari 2024   4 mnd oud
Parrotfish- one of the species which got increased protection under the SPAW protocol.

Het protocol betreffende speciaal beschermde gebieden en wilde dieren (SPAW-protocol) vormt een cruciaal kader voor het behoud van de biodiversiteit in de Cariben. Recent is aangekondigd dat er in het SPAW-protocol extra..


Lees verder 24 januari 2024   4 mnd oud
New Guinean land flatworm (Platydemus manokwari) on Bonaire.

Tijdens de estafette-expeditie van Naturalis en Stinapa op Bonaire is de invasieve Nieuw-Guineese landplatworm op twee plekken aangetroffen. Dat is slecht nieuws, want hij wordt door de IUCN tot de honderd schadelijkste invasieve..


Lees verder 20 januari 2024   4 mnd oud
Jacintha Ellers

Professor Jacintha Ellers, een vooraanstaand spreker op het Dutch Caribbean nature-based solutions Symposium, besprak het evoluerende natuurbehoudsperspectief en de dringende behoefte aan ecocentrische strategieën tijdens..


Lees verder 17 januari 2024   4 mnd oud
Lora

Fundacion Parke Nacional Aruba (FPNA) heeft vandaag de herintroductie aangekondigd van de op Aruba uitgestorven Geelvleugelamazone. Deze papegaai staat lokaal ook wel bekend als 'Lora.'..


Lees verder 13 januari 2024   4 mnd oud

Tijdens het symposium over Nature-Based Solutions for Ecosystem Restoration georganiseerd door de Dutch Caribbean Nature Alliance en Fundacion Parke Nacional Aruba, belichtte Lawrence Jones-Walters van Wageningen University het NL..


Lees verder 10 januari 2024   4 mnd oud
DCNA symp lead

Tijdens het recente Nature-Based Solutions for Ecosystem Restoration Symposium presenteerde Arno Verhoeven een aantal voorbeelden van de Nederlandse Cariben. Van door de gemeenschap aangestuurde inspanningen op Sint Eustatius tot..


Lees verder 6 januari 2024   4 mnd oud
Sabal antillensis Christoffelberg.

Deze week ontdekten wetenschappers van CARMABI en Wageningen University and Research een tot nu toe onbekende populatie van de Curaçaose Kabana-palm op de oosthelling van de Christoffelberg op Curaçao. Deze palm komt alleen op dit..


Lees verder 6 januari 2024   4 mnd oud

Archief