Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Pagina 6 van 17 - 162 Resultaten

A brain coral with Stony Coral Tissue Loss Disease.

Stony Coral Tissue Loss Disease (SCTLD) is een zeer besmettelijke koraalziekte die zich de afgelopen jaren snel heeft verspreid over het Caribisch gebied. Deze ziekte, voor het eerst gemeld in Florida in 2014, treft meer dan..


Lees verder 26 april 2023   11 mnd oud
Queen conch. Kroonslak. Strombus gigas

Kroonslakken staan onder enorme druk, wat leidt tot een dramatische afname van hun populaties. Gelukkig is er in 2020 een project gestart in het Curaçao Sea Aquarium, waarin manieren worden onderzocht om de sterftecijfers te..


Lees verder 16 april 2023   1 jaar oud
Redband Parrotfish (Sparisoma aurofrenatum)

Papegaaivissen zijn meer dan alleen een mooi gezicht. De gemiddelde papegaaivis besteedt tot negentig procent van zijn dag aan het schoonmaken van de koraalriffen. Met hun scherpe bek kunnen ze gemakkelijk algen van koralen en..


Lees verder 6 april 2023   1 jaar oud
boa constrictor

Boa constrictors komen sinds 2005 op heel Aruba voor. Ze zijn hier waarschijnlijk via de exotische huisdierenindustrie terechtgekomen. De impact van de slangen op de kwetsbare lokale ecosystemen heeft geleid tot verschillende..


Lees verder 31 maart 2023   1 jaar oud
Coralita

Coralita is een sierplant die op verschillende Caribische eilanden is geïntroduceerd, en daarna snel bovenin de invasieve soortenlijsten voor de Nederlandse Cariben is terechtgekomen. De snelgroeiende ranken verstikken en..


Lees verder 17 maart 2023   1 jaar oud
Black mangroves.

Mangroven creëren nieuw land door langzaam sediment tussen hun wortels te stoppen, maar te veel sediment kan leiden tot afsterven. Onderzoekers van Wageningen University and Research analyseerden de mogelijke erosiesnelheden in..


Lees verder 6 maart 2023   1 jaar oud
Boa constrictor

In de Nederlandse Cariben zijn meer dan 210 invasieve, uitheemse soorten in het wild gedocumenteerd. Deze soorten kunnen grote ecologische effecten hebben door de inheemse flora of fauna te bedreigen, grote economische verliezen..


Lees verder 19 februari 2023   1 jaar oud

Heb je je ooit afgevraagd wat voor plant- of diersoorten je om je heen ziet? Een mooie hagedis, bloem of zeeschildpad? Dit kan je nu gemakkelijk controleren door een foto te maken met je smartphone en deze foto te uploaden naar de..


Lees verder 6 februari 2023   1 jaar oud
Least Gecko (Sphaerodactylus sputator)

De Least Gecko is deze week voor het eerst in zestig jaar op Saba vastgelegd. Het dier werd geïdentificeerd door onderzoekers van de University of California, Davis en de California Academy of Sciences. De vondsten dienen als de..


Lees verder 4 februari 2023   1 jaar oud
Queen conch.

Het Caribbean Netherlands Science Institute onderzoekt samen met het Queen Conch Lab van de Florida Atlantic University de gevolgen van een veranderende samenstelling van zeegrassoorten op lokale kroonslakpopulaties. Deze slak is..


Lees verder 3 februari 2023   1 jaar oud

Archief