Natuurberichten

Uitgever: Vogelbescherming Nederland

Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.
Deel deze pagina

Pagina 4 van 80 - 800 Resultaten

groen Culemborg

Grijpen natuurliefhebbers de kans om natuurbehoud en -herstel de broodnodige impuls te geven via de nieuwe Omgevingswet? Of laten ze zich overtroeven door mensen met andere belangen? Als inwoner kan je zelf meedenken en -praten..


Lees verder 16 maart 2022   6 mnd oud
Slechtvalk, Falco peregrines, Flickr https://www.flickr.com/photos/paul_e_balfe

Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland heeft er een nieuw paartje bij! Vanaf vandaag staat er een camera bij het nest van de slechtvalken die bovenop het Rijksmuseum in Amsterdam broeden. Een kleine twee weken geleden..


Lees verder 11 maart 2022   6 mnd oud
Steenuil, Saxifraga

Op 8 maart 1997, op de kop af 25 jaar geleden, werd STONE Steenuilenoverleg Nederland opgericht: de landelijke werkgroep voor de bescherming van en onderzoek naar de steenuil. Steenuilenbescherming draait op vrijwilligers. Een..


Lees verder 8 maart 2022   6 mnd oud
Bosuil

Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland is zondagochtend weer van start gegaan! Tijdens het radioprogramma Vroege Vogels op NPO Radio 1 gingen de camera's aan voor de editie van 2022. Er valt direct een hoop te genieten:..


Lees verder 1 maart 2022   7 mnd oud
Waterral

Al jaren tellen duizenden mensen vogels, andere dieren en planten in hun tuin. En dit het hele jaar door, in tegenstelling tot de jaarlijkse Tuinvogeltelling. En net als bij de Tuinvogeltelling duiken hierbij regelmatig bijzondere..


Lees verder 22 februari 2022   7 mnd oud
Tuin Vogelbescherming Nederland

Amper twee weken geleden telden maar liefst 170.000 mensen de vogels in hun tuin of op het balkon. Dat toont eens temeer de groeiende interesse in vogels en de eigen tuin. Het is begrijpelijk dat dit tellen naar meer smaakt! Wat..


Lees verder 15 februari 2022   7 mnd oud
eenmalig gebruik

Tot 2030 moeten er in Nederland een miljoen huizen worden gebouwd. Vogelbescherming vindt dat er niet gebouwd mag worden in natuurgebieden, waardevolle, cultuurhistorische landschappen of in rijke weidevogelgebieden. Op de plekken..


Lees verder 9 februari 2022   7 mnd oud
Merel

Afgelopen weekend telden 170.000 mensen de vogels in hun tuin voor de Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland. Extra aandacht was er voor de merel, die fors in aantal is gekelderd. Dit jaar werd de merel..


Lees verder 2 februari 2022   8 mnd oud
Je doet merels een plezier met appels.

Tot onze grote schrik zijn er steeds minder merels in Nederland! Daarom is 2022 het Jaar van de Merel: we onderzoeken wat precies het probleem is. Helpt u de merel een handje? Tel mee met de Tuinvogeltelling en maak een mereltuin..


Lees verder 25 januari 2022   8 mnd oud

Hoe kun je als vrijwilligersorganisatie invloed uitoefenen op het beleid van jouw gemeente? Sander Elzerman heeft daar veel ervaring mee. Als lid van de Natuurvereniging Eiland IJsselmonde heeft hij veel contact met de gemeente..


Lees verder 18 januari 2022   8 mnd oud

Archief