Natuurberichten

Uitgever: WWF Nederland

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.

Pagina 1 van 32 - 316 Resultaten

In natuurgebieden liggen relatief veel meetnetroutes

Vandaag heeft de Europese Milieuraad de Natuurherstelwet goedgekeurd, waarmee een belangrijke stap is gezet in de bescherming van natuur en klimaat in Europa. Dat is hard nodig, want het gaat niet goed met de Europese natuur en..


Lees verder 18 juni 2024   2 dgn oud
Graan groeit tarwe

De monocultuur van gewassen op het land zorgt ook voor een monotoon menu op ons bord. Tarwe, melk, suiker, varkensvlees, aardappelen en sojaolie vullen onze boodschappenmandjes. Ondertussen verliezen we diversiteit in alle..


Lees verder 14 juni 2024   6 dgn oud
Loonse en Drunense duinen voor eenmalig gebruik

De Europese kiezers hebben de politieke kaarten in Brussel opnieuw geschud tijdens de verkiezingen van 2024. De partijen die voor de Green Deal staan, behouden de meerderheid. Klimaatverandering en het aanhoudende natuurverlies..


Lees verder 11 juni 2024   1 week oud

Op 4 juni beleef je in Huis van Europa hét verkiezingsdebat over natuur en klimaat. Zes Europese topkandidaten kruisen op dinsdag 4 juni de degens in Den Haag. Op wat voor continent willen we leven? En hoe maken we het..


Lees verder 27 mei 2024   3 wkn oud
Geul-overstroming juli 2021

‘Wolkbreuk in Friesland zet straten blank’ en ‘Wateroverlast in Limburg, campings ontruimd’, maar ook ‘Langste files van het jaar door hevige regenval’. Zomaar een paar krantenkoppen van de afgelopen week. Op sommige plekken in..


Lees verder 24 mei 2024   3 wkn oud
Salmon, Finland

Het gaat erg slecht met trekvissen als zalm, paling en stekelbaars. Het aantal trekkende zoetwatervissen is tussen 1970 en 2020 wereldwijd met meer dan 80 procent afgenomen, blijkt uit een onlangs gepubliceerd rapport van..


Lees verder 22 mei 2024   4 wkn oud
Gezond koraalrif

Wie voor het eerst de koraalriffen in de Nederlandse Cariben ziet, is aangenaam verrast door hun schoonheid. Wie de riffen tientallen jaren geleden zag en nu weer ziet, schrikt. De riffen zijn niet meer zo groot, sterk en gezond..


Lees verder 26 april 2024   1 maand oud
Garologie Dam After

In 2023 is het recordaantal verwijderde dammen van een jaar eerder gesneuveld. Vorig jaar zijn er bijna 500 barrières uit Europese rivieren verwijderd tegenover 325 in 2022. Tijdens de ‘Free Flow Conference’ in Groningen is een..


Lees verder 19 april 2024   2 mnd oud

Uit onderzoek blijkt dat in FSC-gecertificeerde bossen 2,7 keer meer grote bedreigde zoogdieren leven dan in bossen zonder certificering. Joeri Zwerts van de Universiteit Utrecht kwam tot deze conclusie na onderzoek uitgevoerd op..


Lees verder 12 april 2024   2 mnd oud
Droogte in Zambia

Vorige maand verklaarde de president van Zambia dat de huidige langdurige droogte in het Afrikaanse land inmiddels officieel een nationale ramp is. Meer dan 1,59 miljoen Zambianen hebben humanitaire hulp nodig om onder andere..


Lees verder 5 april 2024   2 mnd oud

Archief