Natuurberichten

Uitgever: Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.
Deel deze pagina

Pagina 1 van 18 - 174 Resultaten

Delta

De natuur in onze Nederlandse delta is van ongekende schoonheid en rijkdom. Daar waar het land geleidelijk overgaat in water en het zoete rivierwater zich mengt met zout zeewater. Slikken, schorren en gorzen worden doorsneden door..


Lees verder 3 december 2021   3 dgn oud
Walrus

Heb jij oog voor detail? Ben je vasthoudend? En speel je Waar is Wally bijna met je ogen dicht? Dan kunnen we jouw skills goed gebruiken! We zijn niet op zoek naar Wally, maar naar walrussen. Die kunnen namelijk wel wat hulp..


Lees verder 24 november 2021   1 week oud
Slootbeheer

Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, het Wereld Natuur Fonds, LandschappenNL, SoortenNL, Natuur & Milieu, Waddenvereniging en Stichting De Noordzee maken zich ernstige zorgen over de kwaliteit én kwantiteit van het..


Lees verder 22 november 2021   2 wkn oud
Verdroging door klimaatverandering

Tijdens de Klimaattop in Glasgow hadden wereldleiders afspraken moeten maken over de snelheid en ambitie van klimaatactie. Hoewel de eindovereenkomst verre van perfect is, zijn er wel stappen in de juiste richting gezet. De..


Lees verder 19 november 2021   2 wkn oud
Kirsten Schuijt

Het voelt alsof we zelfs niet in de buurt willen komen van waar we naartoe moeten: beperken van de opwarming van de aarde tot maximaal 1,5 °Celsius. We voelen – nee, we weten: een totaal nieuwe koers is keihard nodig en –..


Lees verder 5 november 2021   1 maand oud
Nathalie op zoek naar bruinvissen

Het is donderdagochtend. Vol enthousiasme loop ik de haven van Tholen in. Vandaag ga ik op walviscursus met Stichting Rugvin. De Stichting combineert onderzoek naar bruinvissen en andere walvisachtigen in de Oosterschelde, de..


Lees verder 29 oktober 2021   1 maand oud
Woud

Binnenkort komen regeringsleiders van over de hele wereld bij elkaar om te spreken over biodiversiteit tijdens de Convention on Biological Diversity (CBD). Het eerste deel van deze belangrijke conferentie over de toekomst van onze..


Lees verder 12 oktober 2021   1 maand oud

Paardenmosselen, haaieneieren, kreeften, krabben en koralen zagen zeebiologen afgelopen september tijdens een duikexpeditie op de Doggersbank. Zelfs een octopus liet zich filmen. Het grootste deel van de Doggersbank is door..


Lees verder 10 oktober 2021   1 maand oud
Amazone

Het Nederlandse kabinet heeft mooie woorden als het gaat om het tegengaan van de mondiale ontbossing: vorig jaar kondigde zij nog een verhoogde inzet aan tegen wereldwijde ontbossing. Deze inzet werd bij de recente publicatie van..


Lees verder 1 oktober 2021   2 mnd oud
Drava-Danube. Drava-Donau

UNESCO roept het Mur-Drava-Donau-gebied uit tot het eerste biosfeerreservaat ter wereld. Het strekt zich uit over maar liefst vijf landen. Met de huidige klimaatcrisis en de aanzienlijke afname van de biodiversiteit,..


Lees verder 17 september 2021   2 mnd oud

Archief