Natuurberichten

Uitgever: WWF Nederland

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.

Pagina 2 van 27 - 261 Resultaten

Otter

Ruim 30 jaar natuurontwikkeling langs de rivieren laat zien dat de natuur ons goed kan helpen bij uitdagingen met teveel of juist te weinig water. Toch is de natuur geen vanzelfsprekende bondgenoot. ARK Rewilding Nederland (ARK)..


Lees verder 23 maart 2023   2 mnd oud

Soms is goed nieuws als fel zonlicht dat direct je hart bereikt na een periode vol grijze luchten; een licht dat je ziel blijft verwarmen tot lang na zonsondergang. Deze week werd zulk goed nieuws gedeeld door de Chinese overheid:..


Lees verder 17 maart 2023   2 mnd oud
Bultrug

Geweldig nieuws voor de natuur, voor het klimaat en voor ons mensen. Met het nieuwe oceanenverdrag moet in 2030 minstens dertig procent van de zee beschermd gebied zijn. ‘The High Seas Treaty’, zoals het verdrag officieel heet,..


Lees verder 10 maart 2023   2 mnd oud
Walvisstaart

Er is spoedige samenwerking nodig om migrerende walvissen in de oostelijke Stille Oceaan te beschermen. We moeten de bedreigingen voor deze dieren beperken en snel actie ondernemen in deze hele regio. Dit roept een nieuw rapport..


Lees verder 3 maart 2023   2 mnd oud
Pangolin

Vandaag, 18 februari, is het de dag van het schubdier ook wel pangolin genoemd. Heb je ooit van dit dier gehoord? En zo ja, wat weet jij eigenlijk over het schubdier? Elke van Gils, wildlife crime-expert van WWF-NL, beantwoordt..


Lees verder 18 februari 2023   3 mnd oud
Visser

Daphne Willems, expert rivierdolfijnen bij WWF, schrijft in deze blog over natuurbescherming met lokale bewoners. Zijn mensen belangrijker dan natuur? Of is natuur belangrijker dan mensen? Natuurbescherming mag niet ten koste gaan..


Lees verder 12 februari 2023   3 mnd oud
lead bericht eiwitboeren

De toekomst van de Nederlandse landbouw is natuurpositief. Maar hoe ziet dat eruit? Filmmaker Jasper Spanjaart ging voor het Wereld Natuur Fonds langs bij vier boerenbedrijven die in balans met natuur eiwitrijke gewassen zoals..


Lees verder 11 februari 2023   3 mnd oud

Zuid-Afrika maakte vandaag de jaarlijkse cijfers bekend van het aantal gestroopte neushoorns in het land. Er is sprake van een lichte daling. In 2021 werden er 451 neushoorns gedood om hun kostbare hoorn; in 2022 waren dit er 448...


Lees verder 10 februari 2023   3 mnd oud
Sojaveld, Cerrado, Brazillië

Helaas weten we inmiddels allemaal dat grootschalige ontbossing één van de belangrijkste oorzaken is van klimaatverandering. Maar wist je dat deze verandering ook aanzienlijke gevolgen heeft voor de voedselproductie? Brazilië is..


Lees verder 1 februari 2023   3 mnd oud

Eind 2022 begon Reef Renewal Foundation Bonaire met het terugplanten van de rotskoralen gelobd sterkoraal, bergachtig sterkoraal en groot sterkoraal. Bijna twee jaar eerder werden er fragmenten van deze koralen in kwekerijen..


Lees verder 27 januari 2023   4 mnd oud

Archief