Natuurberichten

Uitgever: Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.
Deel deze pagina

Pagina 2 van 17 - 168 Resultaten

Satellietzender op zwangere tijgerhaai

WWF-er Arjan de Groene, oceanenexpert en projectmanager Caribisch Nederland, blogt over zijn ervaringen tijdens een Caribische expeditie. Hierbij worden tijgerhaaien getagd en er wordt een echo van zwangere tijgerhaaien gemaakt...


Lees verder 13 augustus 2021   2 mnd oud
Amazone

Een nieuw onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Global Sustainability stelt voor het eerst vast dat meer dan 260.000 kilometer vrijstromende rivieren gevaar lopen door plannen voor nieuwe waterkrachtcentrales. Iconische..


Lees verder 11 augustus 2021   2 mnd oud
Beach cleanup

Daan en Steef hebben met hun Beach Clean-up NL 'The Wave' in elf dagen de hele Nederlandse kust afgeplogd, oftewel tijdens het joggen en flink doorstappen zwerfafval opgeruimd. En dat heeft, naast veel mooie verhalen en bijzondere..


Lees verder 7 augustus 2021   2 mnd oud
Tijgerhaai

WWF-er Arjan de Groene, oceanenexpert en projectmanager Caribisch Nederland, blogt over zijn ervaringen tijdens een Caribische expeditie. Hierbij worden tijerhaaien getagt en er wordt een echo van zwangere tijgerhaaien gemaakt...


Lees verder 6 augustus 2021   2 mnd oud
Tijger in Bhutan WWF UK

Het aantal wilde tijgers neemt af in alle tijgerlanden op het vasteland van Zuidoost-Azië. In de afgelopen 25 jaar zijn in Cambodja, Laos en Vietnam de wilde tijgers helemaal uitgestorven. En in Maleisië, Myanmar en in mindere..


Lees verder 30 juli 2021   2 mnd oud
Tiger shark

Op 1 augustus 2021 zal een team onderzoekers een week bij de Sababank verblijven om de levenscyclus van de tijgerhaai te onderzoeken. De onderzoekers zullen de migratieroutes bestuderen en onderzoeken waar en wanneer de tijgerhaai..


Lees verder 28 juli 2021   2 mnd oud

Deze week hebben de Verenigde Naties een voorstel gedaan voor de vernieuwing van het internationale Verdrag voor de Biodiversiteit (CBD). Volgens WWF ontbreekt het in het huidige voorstel aan de vereiste ambitie en urgentie om het..


Lees verder 16 juli 2021   3 mnd oud

Deze week zou wel eens cruciaal kunnen zijn voor de toekomst van de Amazone. Alles wijst erop dat het Braziliaanse congres versneld over een wet gaat stemmen die landroof legaliseert, zonder dat er debat aan vooraf is gegaan. Het..


Lees verder 15 juli 2021   3 mnd oud
Plastic PeukMeuk-opruimactie

Zaterdag 10 juli doen honderden mensen in tientallen gemeenten mee met actie Plastic PeukMeuk. Van 12.00 tot 15.00 uur gaan de deelnemers de straat op om zoveel mogelijk peuken te rapen en registreren via de Litterati-app. Het..


Lees verder 9 juli 2021   3 mnd oud

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) en het VN-milieuprogramma (UNEP) concluderen vandaag in een nieuw rapport dat toenemende conflicten tussen mensen en wilde dieren een grote bedreiging zijn voor natuurbescherming, voor mensen en hun..


Lees verder 8 juli 2021   3 mnd oud

Archief