Natuurberichten

Uitgever: Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.
Deel deze pagina

Pagina 2 van 23 - 221 Resultaten

Zoals je misschien wel weet was het prachtige Atlantisch Regenwoud ooit dertig keer zo groot als Nederland. Door grootschalige ontbossing verdween maar liefst vijfentachtig procent van dit gebied. En dat terwijl dit regenwoud het..


Lees verder 25 juli 2022   2 mnd oud
Steur

Wereldwijd zijn alle 27 steursoorten met uitsterven bedreigd, volgens de nieuwe Rode Lijst van IUCN. "Alle alarmbellen gaan af. Steuren staan helaas wereldwijd symbool voor de achteruitgang van rivieren, terwijl die juist..


Lees verder 23 juli 2022   2 mnd oud

Tijgerbeschermers in Maleisië maakten onlangs een sprong van blijdschap. Op de geheugenkaart van een van de cameravallen in het Maleisische regenwoud stonden nieuwe beelden van een tijgerin met maar liefst vier welpen. Het..


Lees verder 16 juli 2022   2 mnd oud
Blauwe haai

Vandaag is het Shark Awareness Day. Deze jaarlijks terugkerende dag is heel belangrijk, want haaien en ook roggen hebben dringend onze aandacht nodig. We zitten namelijk middenin een haaien- en roggencrisis. Nathalie Houtman,..


Lees verder 14 juli 2022   2 mnd oud
Orinoco-rivier Colombia

Van bergen met gletsjers tot kleurige koraalriffen, en van dichte regenwouden tot golvende zandduinen aan de kust. Rivierdolfijnen, jaguars, een overvloed aan natuurlijke hulpbronnen en diverse inheemse gemeenschappen. Colombia is..


Lees verder 10 juli 2022   2 mnd oud
Kafue National Park, Zambia

De regering van Zambia en de natuurbeschermingsorganisatie African Parks ondertekenden op 1 juli 2022 een twintigjarige overeenkomst voor de bescherming van het Kafue Nationaal Park in Zambia. De overeenkomst zal grote vooruitgang..


Lees verder 9 juli 2022   2 mnd oud

De Pantanal in Brazilië is het grootste moerasgebied ter wereld. Door de omliggende rivieren, waaronder de Cuiabá-rivier, stroomt het water naar de Pantanal. Deze rivieren – en het rivierleven – worden steeds vaker geblokkeerd..


Lees verder 21 juni 2022   3 mnd oud

Een nieuwe app – genaamd SEE Shell – moet de illegale handel in schildpadproducten tegengaan en zo de ernstig bedreigde karetschildpad beter beschermen. De app kan met artificial intelligence en beeldherkenning bepalen of een..


Lees verder 19 juni 2022   3 mnd oud
Blauwe vinvis met kalf

Negen landen hebben afgesproken om een netwerk van beschermde zeegebieden langs de oostkust van de Stille Oceaan op te zetten, van Noord- en Zuid-Amerika, helemaal van Alaska tot aan Patagonië. Dit is besloten op de negende..


Lees verder 18 juni 2022   3 mnd oud
Zeeschildpad verstrikt in visnet

Het Wereld Natuur Fonds roept de Europese Unie op om het gebruik van een zogeheten Turtle Excluder Device (TED) voor tropische garnalenvisserij verplicht te maken en daarmee de grootschalige en onnodige bijvangst van..


Lees verder 17 juni 2022   3 mnd oud

Archief