Natuurberichten

Uitgever: WWF Nederland

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.

Pagina 2 van 32 - 316 Resultaten

Week van de groene tuin - vlinder

Als je alle postzegeltuintjes in Nederland optelt, heb je al snel een oppervlakte zo groot als Nationaal Park De Hoge Veluwe. Met al die tuintjes samen kunnen we een zinvolle bijdrage leveren aan het tegengaan van hittestress,..


Lees verder 29 maart 2024   2 mnd oud

“Het is moeilijk om de Cerrado te doorkruisen, waar je elke boom kent, elke plant kent. Wetende dat de volgende keer dat je in dit gebied komt, het grotendeels weg is.” Dit zei Isabel Figuieredo - Ecoloog en Coördinator bij ISPN..


Lees verder 22 maart 2024   2 mnd oud
Gekweekte karkó in de omheining

Het onderzoek naar de roze vleugelhoorn, genaamd 'Conquer the Future', is van start gegaan op Bonaire. Dankzij gezamenlijke inspanningen zijn gekweekte jonge roze vleugelhoornen verscheept met de boot vanuit Curaçao naar Bonaire...


Lees verder 18 maart 2024   3 mnd oud
Koraalverbleking

WWF-Australië is zeer bezorgd over de nieuwe massale koraalverbleking op het Groot Barrièrerif. Het is al de vijfde keer dat dit gebeurt sinds 2016. De huidige hittegolf onder water is het hevigst in het zuidelijke deel van het..


Lees verder 15 maart 2024   3 mnd oud
Rivieren-recreatie. brug bij Nijmegen

De gezamenlijke natuurorganisaties zijn diep teleurgesteld dat Nederland komende maand alsnog tegen de Europese Natuurherstelwet gaat stemmen. Het kabinet komt met dit besluit precies op de dag dat het Europese Milieuagentschap..


Lees verder 14 maart 2024   3 mnd oud
Zeeschildpad Bonaire

Op en rond Bonaire haalt men opgelucht adem. De olieramp die vorige week de kust van Bonaire bereikte, heeft minimale schade veroorzaakt. Dat is mede te danken aan de snelle reactie en opruimactie van de lokale overheid van..


Lees verder 8 maart 2024   3 mnd oud
Amazoneregenwoud

Jelle de Jong blogt als directeur van het Nederlandse kantoor van WWF over wat hem bezighoudt. In dit blog blikt hij vooruit naar de VN-Biodiversiteitstop die later dit jaar in Colombia wordt gehouden. Wat staat daar op het spel?..


Lees verder 4 maart 2024   3 mnd oud
Olie op de stranden van Bonaire

Het Wereld Natuur Fonds maakt zich grote zorgen over de olie die aanspoelt aan de oostkust van Bonaire. Het is een beschermd natuurgebied. De olie is een grote bedreiging voor de koraalriffen, het zeegras, de mangroven en dus ook..


Lees verder 29 februari 2024   3 mnd oud
De karkó schelp (Aliger gigas) lead

Van april tot en met december 2023 werden honderd gekweekte jonge karkó-schelpen in de zee bij Curaçao uitgezet met als doel om de natuurlijke populatie van karkó’s te versterken. In het pilotproject ‘Conquer the Future’ blikt..


Lees verder 16 februari 2024   4 mnd oud
Installatie drijvend kweeksysteem

Wat ooit begon als experiment in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, groeide uit tot RoffaReefs op Bonaire. Een organisatie die zich inzet om het koraal te redden door middel van het kweken van vis. Als partner van het eerste uur,..


Lees verder 9 februari 2024   4 mnd oud

Archief