Natuurberichten
Pagina 40 van 1701 - 17008 Resultaten

Om confrontaties tussen mensen en wolven te voorkomen geldt er tussen 15 maart en 15 september een periodieke aanlijnplicht voor honden in een aantal gebieden op de Utrechtse Heuvelrug. Femke Hilderink, expert wildlife bij WWF..

Goudoogje verandert van kleur en pissebedden zijn echte opruimers...

De gewone grootoorvleermuis is een bijzonder geval binnen de vleermuissoorten. Het beschermde dier ziet er vriendelijk uit, is zeer moeilijk waar te nemen en heeft een kleine leefomgeving. Ruimtelijke activiteiten kunnen..

Wat zijn de kosten en impact van klimaatverandering op Nederland? Hierover voerden tien experts een rondetafelgesprek met de Vaste commissie voor Klimaat en Groene Groei. Op basis van de kennis van nu schetste ik waarmee we in een..

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: de berggamander, de plant die een eeuw lang dapper standhield op de Bemelerberg, maar nu alleen nog in kassen en op..

Op zaterdag 29 maart organiseert de Zoogdiervereniging de jaarlijkse Zoogdierdag. Dé dag voor alle liefhebbers van wilde zoogdieren om elkaar te ontmoeten en te genieten van een divers programma vol boeiende presentaties,..

Tussen 2008 en 2024 zijn libellenpopulaties in Nederland gemiddeld met 28 procent afgenomen. Niet alleen zeldzame en kwetsbare soorten nemen in aantal af, maar ook de algemene soorten, zoals het lantaarntje. Sommige warmteminnende..

Eerste vleermuizen waargenomen en muurhagedissen genieten van het zonnetje...

De gewone pad wordt steeds minder gewoon – het aantal padden in Nederland is de afgelopen vijftien jaar met ruim 55 procent afgenomen. De kwaliteit van hun leefgebied gaat achteruit en de populaties raken versnipperd. Jaarlijks..

Iedere zomer is het zover: de blauwalgen zijn er weer. Waarom zorgen ze voor overlast, wordt dat erger door klimaatverandering en wat kunnen we ertegen doen? Op dat soort vragen zoekt het Nederlands Instituut voor Ecologie de..