Natuurberichten

Pagina 30 van 1532 - 15318 Resultaten

berkenzwam

Grote bonte spechten laten van zich horen en herken de dodelijke berkenzwam...


Lees verder 11 februari 2024   2 mnd oud
Robertskruid

"Leigrijs kan de lente zijn, winterdag als appels blozen", dichtte Ida Gerhardt. De winterse luchten mogen soms rozerood kleuren, stoepplantje robertskruid vertoont zich alleen nog in de tint groen. De roze bloemen zijn er nog..


Lees verder 11 februari 2024   2 mnd oud

Zaterdag 27 en zondag 28 januari vond het ‘Zeven Lagen Voedselbosfestival’ plaats op De Kleine Aarde in Boxtel. In anderhalve maand tijd organiseerden 19 groene trainees van IVN Natuureducatie dit succesvolle evenement: “Zondag..


Lees verder 10 februari 2024   2 mnd oud
E crispata blue

Een recente studie, door de Rijksuniversiteit Groningen, onderzocht hoe drie soorten zeeslakken die leven op zonne-energie, unieke fotobeschermingsstrategieën vertonen tegen overmatig licht. Het laat verbanden zien tussen..


Lees verder 10 februari 2024   2 mnd oud

Rijk en provincies zien veel potentie in doelsturing om verduurzaming van de landbouw in Nederland te bevorderen. Doelsturing geeft boeren speelruimte om zelf te kiezen welke maatregelen ze willen nemen en biedt mogelijkheden voor..


Lees verder 10 februari 2024   2 mnd oud
Rapportoverhanding BKN, v.l.n.r. Caroline Porsius (SBB), Sylvo Thijsen (SBB), Minister de Jonge, Timo Roeke (VBN), Minister van der Wal, Marjolein Demmers (Natuur & Milieu), Paul Makken (ANWB), Josje Majoor (ANWB), Harry Boeschoten (SBB), Manon Tentij (VBN)

De huidige normen voor groen in steden schieten te kort en voldoen niet aan de eisen van de drie grootste uitdagingen van deze tijd: klimaat, biodiversiteit en gezondheid. Ook is er onvoldoende aandacht voor de kwaliteit van het..


Lees verder 10 februari 2024   2 mnd oud
barmsijs

Paddentrek is los en ga nog even snel op zoek naar barmsijzen...


Lees verder 10 februari 2024   2 mnd oud
Ons beheer is de laatste jaren gericht op veenmosrietland.

Veenmosrietland is een zeldzaam habitattype dat slecht tegen een te hoge stikstofneerslag kan. In Eilandspolder-Oost is dit type in dertien jaar tijd vertienvoudigd. Dit terwijl de stikstofneerslag honderd procent te hoog ligt...


Lees verder 9 februari 2024   2 mnd oud
Installatie drijvend kweeksysteem

Wat ooit begon als experiment in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, groeide uit tot RoffaReefs op Bonaire. Een organisatie die zich inzet om het koraal te redden door middel van het kweken van vis. Als partner van het eerste uur,..


Lees verder 9 februari 2024   2 mnd oud

Een wandeling in de buurt met een kleinkind in de kinderwagen bracht een paar interessante soorten zakjeszwammen aan het licht. Veel zakjeszwammen moeten microscopisch worden gedetermineerd. Dat komt omdat er soorten zijn die als..


Lees verder 9 februari 2024   2 mnd oud

Archief