Natuurberichten
Categorie: Insecten
Pagina 11 van 142 - 1416 Resultaten

Ruim honderdtien jongvolwassenen kwamen zaterdagochtend 25 mei naar het buitencentrum Weerribben in Nationaal Park de Weerribben-Wieden. Gepland stond de afsluiting van de Kennisspecial, een groen traineeship van SoortenNL, in..

De blauwe zeedistel stond op mijn poster met ‘beschermde planten’ uit 2002, en was daarmee voor mij een haast mythische verschijning. Beschermd, dat moest wel iets heel bijzonders zijn. Familielid kruisdistel zag ik genoeg, maar..
Recordwarm en extreem nat. Het voorjaar verloopt optimaal voor de ontwikkeling van muggen. De overwinterende muggen zijn waarschijnlijk zeer vroeg begonnen met het leggen van eitjes. De eerste lichting muggen kwam zo’n 1,5 week..

De naam zegt het al: deze bekende kever is in mei te zien. In het voorjaar kan de grote, bruinrode kever plaatselijk in grote aantallen voorkomen. Wolken kevers vliegen dan rond lantaarnpalen en de kevers weten vaak zelfs..

Dit is het moment om naar krabbenscheer te speuren. Een plant met een bijzondere leefwijze en met vele gasten. ..
Onderzoekers van Naturalis ontdekten in de collectie een soort padwants die niet alleen nieuw is voor Caribisch Nederland, maar die zelfs geheel onbeschreven bleek te zijn. Met een publicatie heeft deze soort nu een officiële..

Zomervakantie aan zee. Het eerste wat we deden is kijken of het slangenkruid er nog stond. We werden nooit teleurgesteld: direct naast het hotel stonden toefjes harige, stoffige planten met onwerkelijk blauwe bloemen...
Langs sloten en vaarten bloeit nu overal de gele lis. Geniet er maar van; als het echt hoogzomer wordt, is het met de bloei weer gebeurd en drijven de platte zaden naar hun bestemming. Vanaf het water gezien zijn de oevers nu net..

Help het tij te keren en Europa voor natuur en duurzaamheid te laten kiezen, en om zoveel mogelijk experts in Europa heel veel mensen te bereiken met hun kennis over veranderingen in het milieu, de gevolgen en mogelijke..

Rijkswaterstaat en Wageningen Marine Research (WMR) hebben de pilot met het walviskadaver op Rottumerplaat onlangs afgerond. Onderzoekers van WMR volgden twee jaar lang het afbraakproces en de invloed ervan op bodem en..