Natuurberichten

Categorie: Insecten

Pagina 66 van 144 - 1432 Resultaten

Bloemrijk Tiengemeten

Vroeger kwam de zandhommel verspreid over een groot deel van ons land voor, vooral in het agrarisch gebied. Tegenwoordig resteren er nog maar twee populaties: rond het Haringvliet, met name op het eiland Tiengemeten, en in de..


Lees verder 14 oktober 2019   5 jaar oud
Lieveheersbeestje

Wat kunnen wormen, sluipwespen, galmuggen en lieveheersbeestjes betekenen voor de landbouw? Om een antwoord op die vraag te krijgen, participeert de provincie Noord-Brabant in het FABulous Farmers-project. Via natuurlijke..


Lees verder 7 oktober 2019   5 jaar oud
atalanta klimop - primair

Er zijn mensen die een hekel hebben aan klimop en vinden dat deze veel te veel wordt gebruikt in tuinen en openbaar groen. Insecten zijn er echter groot fan van, want zo laat in het jaar is er niet veel nectar en stuifmeel te..


Lees verder 7 oktober 2019   5 jaar oud
Aphodius contaminatus

In delen van Nederland en België worden meldingen gedaan van vliegenzwermen en/of grote aantallen insecten die over de gevels lopen. Het blijkt om kleine mestkevers van het geslacht Aphodius te gaan. Deze mestkevers houden vooral..


Lees verder 3 oktober 2019   5 jaar oud
Fluweelmijt

Welke belangrijke bodemdieren leven er ongezien in je eigen tuin? Of in het park om de hoek, op het balkon, groene dak en schoolplein? Ga op bodemdierensafari tijdens de speciale 5e editie van de Bodemdierendagen. Van donderdag 26..


Lees verder 26 september 2019   5 jaar oud
Insectentrends Kaaistoep

In 2018 bracht Natuurmonumenten naar buiten dat de sterke achteruitgang van insecten, bekend uit Duitsland, ook in Nederland aan de orde is. Nieuwe analyses van de gegevens uit de Kaaistoep en Wijster geven meer inzicht in de..


Lees verder 24 september 2019   5 jaar oud
Hyalommateek reuzenteek aangetroffen op een pony in Wageningen op 20 september 2019

Op 20 september is er een hyalommateek, een reuzenteek, op een pony in Wageningen aangetroffen. Er zijn dit jaar inmiddels al enkele vondsten van de hyalommateek bij de NVWA gemeld vanuit verschillende provincies in Nederland...


Lees verder 23 september 2019   5 jaar oud
Kleur - primair

Hoe kun je je bermen beheren en er ook veel vlinders hebben? Hoe pak je natuurvriendelijk bermbeheer aan? Waar moet je op letten als je op de trekker zit? Wat zijn bewezen effectieve maatregelen om in te zetten? Wat kan Kleurkeur..


Lees verder 20 september 2019   5 jaar oud
Stierenkuilverhaal

Stierenkuilen en zandbaden zijn belangrijk voor pionierplanten, graafwespen, zandbijen en andere insecten. Stieren in natuurlijke kuddes maken de kuilen in de bronsttijd. Zandbaden ontstaan door wisenten of paarden. In dit laatste..


Lees verder 15 september 2019   5 jaar oud

Vorig weekend was de nationale ‘Huis- en Tuinspinnentelling 2019’. Voor de zevende keer is de kruisspin de winnaar. Deze soort werd zowel in de meeste tuinen geteld, als ook met het hoogste aantal exemplaren gezien. De grote..


Lees verder 15 september 2019   5 jaar oud

Archief