Natuurberichten
Categorie: Planten
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.Pagina 16 van 206 - 2052 Resultaten

De aarde warmt op en de gemiddelde temperatuur stijgt wereldwijd, waardoor we steeds vaker te maken krijgen met hittegolven. Welke impact heeft dit op onze gezondheid en welke rol speelt onze leefomgeving hierbij? Het..

Het aantal eikenprocessierupsen, en daarmee de overlast, nam de afgelopen jaren sterk af. De vraag is wanneer de populatie weer gaat stijgen. In de noordelijke helft van het land lijkt het aantal rupsen weer toe te nemen...

Veertig planten waren genomineerd voor de verkiezing voor de nationale bloem. Dat de roggelelie geen winnaar werd, is niet verwonderlijk: die is superzeldzaam. Je ziet hem vaker op oude schilderijen dan in het wild, tenzij je in..
De invasieve Reuzenberenklauw bloeit binnenkort. We worden wederom geconfronteerd met het potentieel schadelijke effect op de omgeving en de gezondheid. Regelmatig komen verzoeken om Reuzenberenklauw te verwijderen aan bij het..

Ruim honderdtien jongvolwassenen kwamen zaterdagochtend 25 mei naar het buitencentrum Weerribben in Nationaal Park de Weerribben-Wieden. Gepland stond de afsluiting van de Kennisspecial, een groen traineeship van SoortenNL, in..

De blauwe zeedistel stond op mijn poster met ‘beschermde planten’ uit 2002, en was daarmee voor mij een haast mythische verschijning. Beschermd, dat moest wel iets heel bijzonders zijn. Familielid kruisdistel zag ik genoeg, maar..

Dit is het moment om naar krabbenscheer te speuren. Een plant met een bijzondere leefwijze en met vele gasten. ..

Een groot aantal wetenschappelijke netwerken bekritiseren Europese beleidsmakers in een open brief, voor een reeks recente beslissingen die de milieuagenda van de EU en de internationale verplichtingen van de EU ondermijnen. De..
Watergangen, zoals sloten en vaarten, hebben soms prachtige plantengroei. Vooral de randen, waar het water overgaat in land, kunnen heel bloemrijk zijn. Deze zone noemen we de snor. De actie 'Waar is de snor?' loopt van 27 mei tot..

Zomervakantie aan zee. Het eerste wat we deden is kijken of het slangenkruid er nog stond. We werden nooit teleurgesteld: direct naast het hotel stonden toefjes harige, stoffige planten met onwerkelijk blauwe bloemen...