Natuurberichten

Categorie: Planten

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 16 van 208 - 2075 Resultaten

Compleet bedekte watergang

De invasieve Grote waternavel blijft zich verspreiden in Nederland en kan uitgroeien tot dikke matten die waterwegen bedekken en doorstroming blokkeren. Er is verder onderzocht hoe het woekeren van Grote waternavel tegengegaan kan..


Lees verder 7 augustus 2024   11 mnd oud
Zoethout in de Leidse Hortus

Op het lijstje smaken waar Nederlanders in het buitenland naar kunnen verlangen, staat drop vaak bovenaan. Er zijn meer landen waar mensen graag een dropje wegsnoepen, maar je vindt het lang niet overal. De plant die aan de basis..


Lees verder 4 augustus 2024   11 mnd oud
Alsemambrosia (Ambrosia artemisiifolia)

De invasieve plant Alsemambrosia blijft zich uitbreiden in Nederland, waardoor het risico op gezondheidsklachten voor hooikoortspatiënten verder toeneemt. Deze plant komt nu vooral voor in particuliere tuinen, maar staat in andere..


Lees verder 2 augustus 2024   11 mnd oud
Etienne Schoenmakers

In de serie De groene ambitie: herstel van bos gaan we met verschillende mensen in gesprek die een aanvraag hebben gedaan voor de subsidie Boscompensatieregeling buiten het Natuurnetwerk Brabant. Hoe start je zo’n project, wat is..


Lees verder 31 juli 2024   11 mnd oud
Zwanenbloem

In mijn jonge jaren wist ik een pol zwanenbloem te staan en daar was ik trots op: zo'n bijzondere, mooie, beschermde plant! Tot ik met de fiets door Friesland trok en daar een eindeloze reeks sloten bomvol zwanenbloemen passeerde...


Lees verder 28 juli 2024   11 mnd oud
Bomentabel.nl gelanceerd. Links Jelle Hiemstra, Wageningen Plant Research. Rechts Maarten Loeffen, directeur Stadswerk.

Bomen maken de stad leefbaar. Ze dragen bij aan klimaatadaptatie, de gezondheid van mensen, sociale samenhang en biodiversiteit. Omdat de stad voor veel bomen een moeilijke groeiomgeving is, is de keuze van de juiste boom op de..


Lees verder 24 juli 2024   11 mnd oud
Peperbus

Vrijwilliger Leo Jalink inventariseert al bijna een halve eeuw paddenstoelen in het duingebied. Wie is Leo en waar komt zijn passie voor de paddenstoelen van de duinen vandaan?..


Lees verder 23 juli 2024   11 mnd oud
Still uit film

Onder de waterspiegel gaat een verborgen wereld schuil. Een wereld met eigen kleuren, bijzondere wezens en honderden soorten waterplanten. Ze maken het water zuurstofrijk, helder en leefbaar voor velen. 'Waterplanten' is onderdeel..


Lees verder 22 juli 2024   11 mnd oud
Spaanse vlag op struikheide

Geen enkele plant heeft zoveel betekend voor de vorming van het Europese landschap als struikhei. Maandenlang mag de heide er ogenschijnlijk stil en somber bij liggen, maar als eind juli struikhei begint te bloeien, komt een..


Lees verder 21 juli 2024   11 mnd oud
Chuchubi

De prachtige en unieke natuur van de zes Nederlands Caribische eilanden gaat de hoofdrol spelen in de bioscoopfilm WOW! Caribbean Nature Uncovered. Dit project brengt verschillende partners samen, waaronder het Wereld Natuur Fonds..


Lees verder 19 juli 2024   11 mnd oud

Archief