Natuurberichten

Categorie: Strand en zee
Uitgever: ARK Rewilding Nederland

ARK Rewilding Nederland verlegt grenzen voor wilde natuur met als resultaat robuuste natuurgebieden waar natuurlijke processen hun gang mogen gaan. Dat levert een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren op. Bovendien genereert die natuur inkomsten voor bijvoorbeeld recreatie, delfstoffenwinning en gezondheid. Vrij toegankelijke natuur is spannend én voorwaarde voor de betrokkenheid van mensen.

Pagina 3 van 6 - 53 Resultaten

Grijze zeehonden op de Noordzee

Er is veel te doen over de terugkeer van de wolf. Het is zeker een imposant dier, maar beslist niet het grootste roofdier van Nederland. Dat is de grijze zeehond. Deze zijn vaak goed vanaf het strand te zien als je weet waar je op..


Lees verder 13 maart 2022   3 jaar oud
Storm op zee

Stormen zijn deel van de natuur op en in zee. Wat brengt zo'n noordwesterstorm als Corrie eigenlijk teweeg in de natuur van de Noordzee? "Voor de meeuwen wordt het feest, de rest van de Noordzeebewoners zit hier echt niet op te..


Lees verder 1 februari 2022   3 jaar oud
Zicht op de Haringvlietsluizen vanaf De Kwade Hoek

De overgang van rivier naar zee is in het Haringvliet nu nog onnatuurlijk hard. Maar er zijn kansen om hier, in een van de grootste rivierdelta's van Europa, een natuurlijke delta van wereldklasse te helpen ontstaan. Nu staan de..


Lees verder 2 januari 2022   3 jaar oud

Deze week verplaatste ARK Natuurontwikkeling in samenwerking met Bureau Waardenburg honderden oesterlarfjes van de Rotterdamse Haven naar een locatie in de Voordelta, de ondiepe onstuimige zee bij de Zuid-Hollandse en Zeeuwse..


Lees verder 26 november 2021   3 jaar oud

Vrouwtjes van de gevlekte gladde haai zwemmen in de zomer naar de Ooster- en Westerschelde om daar – na een zwangerschap van maar liefst een jaar – hun jongen te baren. De Zeeuwse delta vervult daarmee een belangrijke rol voor..


Lees verder 24 oktober 2021   3 jaar oud

Paardenmosselen, haaieneieren, kreeften, krabben en koralen zagen zeebiologen afgelopen september tijdens een duikexpeditie op de Doggersbank. Zelfs een octopus liet zich filmen. Het grootste deel van de Doggersbank is door..


Lees verder 10 oktober 2021   3 jaar oud

ARK Natuurontwikkeling heeft oesterlarfjes weten te vangen in de Haven van Rotterdam. In juli dit jaar plaatste ARK lege oesterschelpen in de haven, in de hoop dat de daar aanwezige larfjes zich eraan zouden hechten. Met succes:..


Lees verder 12 september 2021   3 jaar oud

Medewerkers van ARK Natuurontwikkeling, het Wereld Natuur Fonds en Bureau Waardenburg keken vorige week hun ogen uit toen ze zagen welke soorten zich in en op de rifstructuren voor de kust van Zuid-Holland hadden gevestigd...


Lees verder 13 juli 2021   4 jaar oud
Schelpdierrif

Het oesterrif in de Voordelta is met ingang van 2 juni 2021 tijdelijk beschermd tegen bevissing door een wijziging van de Uitvoeringsregeling visserij. Sinds de ontdekking van het rif in 2016 hebben het Wereld Natuur Fonds en ARK..


Lees verder 3 juni 2021   4 jaar oud
Schelpdierbanken in de Noordzee EENMALIG GEBRUIK

Kippengaas als huls, vier houten balken als poten en honderden lege oesterschelpen om het gevaarte mee vol te stoppen. Het vergt wat knutselwerk, maar dan heb je ook wat: de eerste oesterwieg ter wereld is een feit. Deze..


Lees verder 17 maart 2021   4 jaar oud

Archief