Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 105 van 287 - 2870 Resultaten

Malaiseval

In 2018 werken een groot aantal natuurorganisaties samen om meer dan 5000 soorten te vinden in de Hollandse Duinen. De eerste maanden van het inventarisatiejaar zijn zeer succesvol verlopen; het is nu niet meer de vraag of, maar..


Lees verder 23 mei 2018   6 jaar oud
Athene noctua. Steenuil

Het 24 uur per dag met (infrarood)camera’s observeren van broedende vogels levert regelmatig verrassende waarnemingen op. Het webcamproject van Vogelbescherming Nederland Beleef de Lente heeft sinds de start in 2007 voor een groot..


Lees verder 23 mei 2018   6 jaar oud
Boerenzwaluw

In niet uitgekomen eieren en dode jongen van boerenzwaluwen zijn 14 verschillende bestrijdingsmiddelen tegen insecten, schimmels en onkruiden (pesticiden) gevonden. Er werden middelen gevonden die niet meer in Europa gebruikt..


Lees verder 19 mei 2018   6 jaar oud
eikenprocessierupsen en robot

In mei en juni is er een programma in het Amstelpark in Amsterdam met kunstenaars die robotica maken in relatie tot de natuur, met name tot vogels en insecten. De kunstenaars werken aan nieuwe prototypes en laten voltooid werk..


Lees verder 17 mei 2018   6 jaar oud
Raaf

De afgelopen weken zijn geregeld twee raven te vinden bij een ‘kringloopkadaver’ in de Kennemerduinen ten westen van Haarlem. Daarmee lijkt het gebied een nieuwe vaste bewoner te hebben. Het ziet ernaar uit dat deze aaseter zich..


Lees verder 16 mei 2018   7 jaar oud
Smelleken

Het smelleken is de kleinste roofvogel van Europa. Daarom wordt deze superfanatieke jager ook wel dwergvalk genoemd. Hij is niet veel groter dan een merel, maar ondanks zijn lengte heeft hij niet veel moeite andere vogeltjes buit..


Lees verder 15 mei 2018   7 jaar oud

In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland worden sinds 2013 nesten van broedvogels geanalyseerd door PWN. De vacht van verschillende soorten (grote) grazers wordt door veel vogels gebruikt om een warm en zacht nest te maken. Dit..


Lees verder 13 mei 2018   7 jaar oud
Aardappelgal opgevreten door rupsen

Het voorjaarsgroen kwam dit jaar zeer snel door de zeer hoge temperaturen in april, maar op veel plaatsen vooral in noordelijke provincies is het voorjaarsgroen ook al weer heel snel verdwenen. Ontelbare aantallen rupsen en..


Lees verder 13 mei 2018   7 jaar oud
Gemaaid weiland

De afgelopen week hebben boeren hun graslanden in heel Nederland op grote schaal gemaaid. Uit onze analyse blijkt dat gras de laatste 18 jaar 6 dagen eerder gemaaid wordt dan 20 jaar daarvoor. Het eerste kievitsei wordt maar 2..


Lees verder 11 mei 2018   7 jaar oud
Vogelweek

De huiszwaluwen zijn teruggekeerd uit Afrika en begonnen met de bouw van hun nesten. Daardoor zijn ze de komende weken prachtig van dichtbij te bekijken. Ze vliegen af en aan met propjes modder en metselen hun nesten vakkundig aan..


Lees verder 8 mei 2018   7 jaar oud

Archief