Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 116 van 287 - 2868 Resultaten

Acrocephalus scirpaceus. Kleine karekiet

Kleine karekieten beginnen vaak direct aan een tweede nest als een eerste legsel mislukt. Dat is precies wat we nu zien gebeuren bij de twee beroemdste karekieten van Nederland, te volgen via de Beleef de Lente-camera's van..


Lees verder 27 juni 2017   7 jaar oud
Haspengouw

Het gaat niet goed met onze akkervogels. Innovatieve vogelakkers moeten het tij helpen keren. Zo onder meer op de leemplateaus tussen Hoegaarden en Maastricht; een kansrijk gebied voor raadselachtige soorten als Grauwe Kiekendief..


Lees verder 22 juni 2017   7 jaar oud
Koekoeksjong in nest kleine karekiet

Tienduizenden kijkers keken de afgelopen weken dagelijks naar twee kleine karekieten en hun koekoeksjong. De vogels waren live te volgen via de Beleef De Lente-webcam van Vogelbescherming. Totdat het nest werd beschadigd door de..


Lees verder 20 juni 2017   7 jaar oud
Eikenprocessierups in vierde larvale stadium

Voor het eerst is vastgesteld dat koolmezen ook eikenprocessierupsen met brandharen eten en niet alleen de jonge rupsen die nog geen brandharen hebben. De koolmezen hebben een manier gevonden om de brandharen voor consumptie te..


Lees verder 16 juni 2017   7 jaar oud
Parus major. Koolmees

De enorme stikstofuitstoot in Nederland blijkt funest voor vogels op de Veluwe. Nieuw onderzoek toont een schrijnende relatie aan tussen stikstof en de achteruitgang van vogels. Vogels vinden er nog maar zó weinig kalk, dat bij..


Lees verder 15 juni 2017   7 jaar oud
Edwin

Grauwe Kiekendieven vliegen in een jaar tussen de 35.653 en 88.049 kilometer. Onderzoekers uit drie Europese landen beschrijven in een wetenschappelijke publicatie in Biology Letters de verschillen in dagelijks afgelegde afstanden..


Lees verder 14 juni 2017   7 jaar oud
Visdief met spiering

Goede berichten uit het Eemmeer. Nadat Vogelbescherming en Natuurmonumenten vorig jaar drie broedeilandjes herstelden, nestelen er maar liefst 100 paar visdiefjes! Binnenkort kunnen we daar heel veel jongen verwachten...


Lees verder 13 juni 2017   7 jaar oud
Florarijke akker in Midden-Limburg

Iedereen kent het leven en welzijn van de hamster en de vele akkervogels in Nederland. Zeldzamer dan deze soorten zijn echter tientallen plantensoorten binnen de akkerflora, die in geheel Nederland tot de meest bedreigde..


Lees verder 8 juni 2017   7 jaar oud
Acrocephalus arundinaceus. Grote karekiet

De karekiet, wie kent ‘m niet? De kleine karekiet kom je buiten nog regelmatig tegen, maar de grote karekiet is in rap tempo aan het verdwijnen. Waren er in de jaren ’60 nog duizenden, vandaag de dag zijn het er minder dan 100. De..


Lees verder 6 juni 2017   7 jaar oud
Cuculus canorus. Koekoek

Midden in het 11e seizoen van Beleef de Lente komt Vogelbescherming met een wereldprimeur: de camera’s volgen vanaf vandaag het leven van een koekoeksjong. Het ei komt naar verwachting over een paar dagen uit en ligt in het nest..


Lees verder 4 juni 2017   7 jaar oud

Archief