Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 20 van 287 - 2868 Resultaten

In zowel 2014 als 2019 leidde een ongekende uitbraak van veldmuizen tot tientallen broedgevallen van velduilen in Friese weilanden. Ook 2023 was een piekjaar met ruim vijftig broedparen in Friesland. Regelmatige muizenuitbraken..


Lees verder 8 maart 2024   1 jaar oud
pimpelmees. te gebruiken voor berichten van Vogelbescherming

Met de warmste februarimaand ooit achter de rug, lijkt de Nederlander steeds meer in voorjaarsstemming te zijn. Vogelbescherming Nederland ziet de afgelopen weken in ieder geval een forse toename in de aanschaf van nestkasten. Ten..


Lees verder 5 maart 2024   1 jaar oud
Bosuilskuiken Vogelfotogalerij Vogelbescherming

De camera’s van Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland staan sinds zondag 25 februari weer aan. Vanaf die dag kan iedereen meekijken bij de bosuil die sinds kort op haar eieren zit. Ook diverse andere vogels zijn live te..


Lees verder 29 februari 2024   1 jaar oud
Red Knot (Calidris canutus islandica) in the breeding grounds.

Klimaatverandering kan het verschijnen van insecten in noordelijke landen aan het eind van de winter vervroegen. Broedvogels die vanuit het zuiden aankomen, kunnen hierdoor te laat komen om van de insectenpiek te profiteren, als..


Lees verder 27 februari 2024   1 jaar oud
Gaai in Hortus Nijmegen

'Plant & insect' is in 2024 het thema van de samenwerkende botanische tuinen. Dan denkt u misschien alleen aan bestuivers, maar insecten zijn ook van belang als voedselbron voor allerlei vogels. De lente komt eraan, kijk mee met..


Lees verder 25 februari 2024   1 jaar oud
spotvogel

Hoe klinkt het geluid van een grauwe vliegenvanger? Wat is het perfecte habitat van een zwarte roodstaart? Wat is het territoriale gedrag van een slobeend? Speciaal voor vogelaars die hier meer over willen leren heeft Sovon de..


Lees verder 23 februari 2024   1 jaar oud
Trekkende kraanvogels

Het uitzonderlijk warme weer deze februarimaand heeft zichtbaar invloed op de natuur. Ook kraanvogels worden getriggerd door het vroege voorjaarsweer. Vorige week was er daardoor al een eerste grote piek te zien in de..


Lees verder 20 februari 2024   1 jaar oud

Om erachter te komen of voedselbeschikbaarheid een knelpunt is bij de afname van de wulp in Nederland, zijn in Drentse opgroeigebieden insecten gemonitord en gezenderde wulpenkuikens gevolgd. Natuurlijke graslanden bleken het..


Lees verder 16 februari 2024   1 jaar oud
Putter

Putters zijn mogelijk de mooiste tuinvogels met hun rode gezicht en hun tinkelende lied. Ze werden daarom vaak in kooien gehouden. Dat is natuurlijk nergens voor nodig, deze vogel is ook te bewonderen in de eigen tuin. Een paar..


Lees verder 14 februari 2024   1 jaar oud
Meeuwen op broedeiland Stern zijn het slachtoffer geworden van vogelgriep (juni 2023)

Sinds de laatste grote uitbraak van vogelgriep onder voornamelijk meeuwen en sterns in een groot deel van 2023, is het relatief rustig met de verspreiding van vogelgriep onder wilde vogels in Nederland. Het virus is echter nog..


Lees verder 9 februari 2024   1 jaar oud

Archief