Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 34 van 287 - 2868 Resultaten

Dwergmeeuwen richting noord langs de Zuidpier van IJmuiden, 16 april 2019

Dwergmeeuwen zijn trekvogels die vooral in voor- en najaar in Nederland voorkomen. De grootste aantallen bevinden zich veelal buiten het zicht op de Noordzee en grote wateren zoals het IJsselmeer. Op basis van een overzicht van..


Lees verder 11 maart 2023   2 jaar oud

Tijdens een wandeling door akkergebieden kom je ze zelden tegen: houtsnippen. Niet verwonderlijk, want de soort is vooral bekend als bosvogel. In de nacht verlaten houtsnippen echter de veiligheid van bos en ruigtes om in het open..


Lees verder 10 maart 2023   2 jaar oud

Mick Vos, ecoloog bij RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) startte twee jaar geleden zijn eigen vlogserie. In deze aflevering wordt hij vergezeld door Fabian Meijer van de Bosgroep Zuid Nederland en brengt hij..


Lees verder 8 maart 2023   2 jaar oud
Roodborst

Maai uw gras minder vaak. Dat bespaart tijd én u maakt een groot verschil voor de natuur in uw tuin...


Lees verder 7 maart 2023   2 jaar oud
Zeearend

Wat zijn de negatieve gevolgen voor roofvogels nu het aantal windturbines in Nederland alleen maar toeneemt? En hoe kunnen we die voorkomen? ..


Lees verder 28 februari 2023   2 jaar oud
Steenuil

De camera’s van Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland zijn weer aan! Iedereen kan weer meekijken bij de bosuil die al op haar ei zit. Ook de publiekslievelingen steenuil, ooievaar, slechtvalk, kerkuil en zeearend laten..


Lees verder 28 februari 2023   2 jaar oud
Flamingo's voor de imposante zandduinen langs de kust van Angola.

Eens per drie jaar worden alle belangrijke gebieden langs de Atlantische kust van Noorwegen tot aan Zuid-Afrika geteld. In januari 2023 werd voor de vierde keer zo'n telling georganiseerd. Organisaties in 36 landen deden mee. Het..


Lees verder 24 februari 2023   2 jaar oud
Forsythia in bloei 22 february 2023

Door de zeer warme winter is de biologische lente in feite al begonnen. Forsythia’s, klein hoefblad en speenkruid komen op steeds meer plekken in bloei. Een maand eerder dan 50 jaar geleden. Inmiddels brengen vrijwilligers al 22..


Lees verder 23 februari 2023   2 jaar oud
Nieuwe klimaatbuffer en otter habitat Onlanden

Vogels kunnen profiteren van een nieuw principe in de Nederlandse ruimtelijke ordening. Water en bodem worden leidend bij de inrichting van ons landschap. Concreet zou dat betekenen dat de overheid eerst kijkt waar een gebied..


Lees verder 21 februari 2023   2 jaar oud
Grote bonte specht Saxifraga

Al vroeg in het voorjaar hoor je de roffel van de grote bonte specht. De vogel doet dat niet om muzikaal te zijn, maar om aan andere spechten aan te geven: dit is mijn territorium. Mannetjes en vrouwtjes roffelen ook naar elkaar..


Lees verder 17 februari 2023   2 jaar oud

Archief