Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 40 van 287 - 2868 Resultaten

Houtsnip

In deze tijd van het jaar is de kans groter dan ooit dat u een houtsnip ziet. Dat is natuurlijk bijzonder, maar soms ook droevig, want houtsnippen kunnen behoorlijk onhandig doen als ze onderweg zijn...


Lees verder 25 oktober 2022   2 jaar oud
Kleine jager

Na een jarenlange afname bracht het najaar van 2021 uitzonderlijk veel kleine jagers in het kijkerbeeld van zeetrektellers. Aantallen die we voor het laatst zagen in de jaren 80 en 90, met veel pleisterende jagers voor de kust van..


Lees verder 24 oktober 2022   2 jaar oud
Klapekster met prooi

Meer dan een eeuw lang lag een exemplaar van de Noordelijke Klapekster onopgemerkt in de collectie van Naturalis, geëtiketteerd als 'gewone' Klapekster. Door middel van recent DNA-onderzoek aan het verenkleed is vastgesteld dat..


Lees verder 22 oktober 2022   2 jaar oud
Stadsnatuurwandeling met de stadsecoloog van Tilburg, Mischa Cillessen

Samen bouwen aan een natuurinclusieve toekomst. Dat was het thema van Symposium Natuurinclusief Bouwen, de afsluiting van een zesjarige samenwerking tussen vijf Brabantse steden, de Zoogdiervereniging en Vogelbescherming. Met..


Lees verder 22 oktober 2022   2 jaar oud
Scholekster

Het gaat slecht met de scholekster in Nederland. Vergeleken met andere weidevogels heeft de scholekster nog veel meer problemen, en maakt daarom zeker kans op de titel nationale pechvogel. Waarom gaan de aantallen voor deze vogel..


Lees verder 20 oktober 2022   2 jaar oud
Brandganzen

De brandgans blijkt zich sneller aan te kunnen passen dan gedacht. De dieren die door veranderingen in landgebruik besluiten om in Nederland te broeden, zijn ongeveer even succesvol als hun soortgenoten die nog wel de tocht naar..


Lees verder 17 oktober 2022   2 jaar oud
Kraanvogels

Vogelaars opgelet! De komende weken staan in het teken van de kraanvogeltrek. Als de wind even goed staat kunnen er soms wel duizenden ‘kranen’ over ons land vliegen. Maar zelfs met die aantallen is het niet makkelijk om ze te..


Lees verder 14 oktober 2022   2 jaar oud
Gorilla

Volgens het Living Planet Report (LPR) 2022 van het Wereld Natuur Fonds (WWF) is de populatiegrootte van in het wild levende dieren – zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en vissen – sinds 1970 gemiddeld met 69 procent..


Lees verder 13 oktober 2022   2 jaar oud

Op de Maashorst tussen Oss en Uden hebben afgelopen zomer twaalf paar grauwe klauwieren gebroed en een recordaantal van veertig jongen grootgebracht. Het is een voorlopig hoogtepunt in een gestage toename sinds 2018. De meeste..


Lees verder 11 oktober 2022   2 jaar oud
paapje

Op 15 maart mogen we stemmen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Deze organisaties spelen een belangrijke rol bij natuurherstel en daardoor ook voor het herstel van vogelpopulaties. Vogelbescherming heeft al contact..


Lees verder 11 oktober 2022   2 jaar oud

Archief