Natuurberichten

Categorie: Natuurbeleid

Pagina 27 van 109 - 1089 Resultaten

De verschillende partijen komen deze weken met hun verkiezingsprogramma’s naar buiten. Nu de eerste concepten verspreid worden is er nog één kans om vogels en natuur in de programma’s te verankeren: het indienen van amendementen...


Lees verder 5 september 2023   1 jaar oud

Invasieve exoten zijn een snel groeiend probleem, zegt het biodiversiteitspanel van de Verenigde Naties. Er moet meer gebeuren om ze te bestrijden en om verdere verspreiding tegen te gaan. ..


Lees verder 5 september 2023   1 jaar oud
Stuifzandheide op de Veluwe (beeld in overleg te gebruiken, contact communicatie.esg@wur.nl)

De gemiddelde kritische depositiewaarde voor stikstof in Nederland ligt lager dan tot nu toe werd gedacht. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. De waarde die aangeeft hoeveel stikstof de natuur aankan zonder dat er schade optreedt,..


Lees verder 31 augustus 2023   1 jaar oud
Glasaal

Op 14 september organiseren RAVON, INBO, Good Fish, Wageningen Marine Research en Van Hall Larenstein een webinar over glasaaldata en trends. Zoveel mogelijk Nederlandse en Belgische glasaaldata zijn hiervoor gebundeld en gebruikt..


Lees verder 30 augustus 2023   1 jaar oud
De Jongerenraad van Staatsbosbeheer

‘Jongeren zijn de natuurbeschermers van de toekomst’ wordt vaak gezegd. Maar waarom zouden jongeren niet nu al actief meedenken over natuurbescherming? Heb je affiniteit met natuur, wil je de grootste natuurorganisatie van..


Lees verder 29 augustus 2023   1 jaar oud
De onlanden

Sinds de decentralisatie van het natuurbeleid in Nederland zijn provincies belangrijker dan ooit voor natuur en landschap. Maar de realisatie blijft achter bij de verwachtingen. Het Living Planet Report Nederland brengt in beeld..


Lees verder 26 augustus 2023   1 jaar oud
Naakthalsgrondel vrijstaand

Sinds 2020 is het aantal uitheemse grondels in Nederland flink toegenomen, met nog nèt geen nieuwe grondelsoort per jaar. In 2020 ontdekte RAVON al de Kaukasische dwerggrondel. In 2022 werd de shimofurigrondel voor het eerst in..


Lees verder 24 augustus 2023   1 jaar oud
Deep sea life underground

Er is een nieuw ecosysteem ontdekt in de diepzee, in vulkanische grotten onder hydrothermale bronnen bij een goed bestudeerde onderzeese vulkaan op 2.500 meter diepte. Met behulp van een onderwaterrobot hebben wetenschappers..


Lees verder 21 augustus 2023   1 jaar oud
Luchtfoto van de Millingerwaard, Nederland

Het is heel gek eigenlijk dat er in Nederland sprake kan zijn van watertekort, in een land waar het op jaarbasis meer regent dan dat er verdampt en waar altijd rivierwater binnenstroomt. En dat is altijd meer dan 600 kuub per..


Lees verder 18 augustus 2023   1 jaar oud
Gierzwaluw

De gierzwaluw is een beschermde vogel. Het beschikbaar hebben én houden van permanente nestgelegenheden is de belangrijkste manier om de gierzwaluw te helpen. In het geactualiseerde Kennisdocument Gierzwaluw van BIJ12 staat hoe..


Lees verder 1 augustus 2023   1 jaar oud

Archief