Natuurberichten
Categorie: Natuurbeleid
Pagina 42 van 109 - 1089 Resultaten

Nu bemiddelaar Johan Remkes zijn rapport heeft gepresenteerd, blijft de vraag of en hoe er echt beweging zal komen in de stikstofdiscussie. Boeren en kabinet zijn daarbij niet de enige partijen, zegt directeur Geert de Snoo van..

Volgens het Living Planet Report (LPR) 2022 van het Wereld Natuur Fonds (WWF) is de populatiegrootte van in het wild levende dieren – zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en vissen – sinds 1970 gemiddeld met 69 procent..

Niet minder dan 31 Nederlandse soorten zweefvliegen komen voor de Europese Rode Lijst, die gisteren door de IUCN gepubliceerd is. Soorten die op de Rode Lijst staan, lopen een risico om uit Europa – en dus ook uit Nederland – te..

In 2020 kwam de illegale handel in leguanen binnen het Nederlandse koninkrijk aan het licht. Onderzoekers hebben enkele van de verhandelde leguanen genetisch onderzocht. Zij bevestigen de genetische afkomst van Saba, en dus de..

Geautomatiseerde technieken en remote sensing kunnen de monitoring van de biodiversiteit sterk verbeteren. Een nieuw Europees consortium van partners, onder wie onderzoekers van het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem..

Op 15 maart mogen we stemmen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Deze organisaties spelen een belangrijke rol bij natuurherstel en daardoor ook voor het herstel van vogelpopulaties. Vogelbescherming heeft al contact..

Begin 2022 is een nieuw Bijenlandschap gestart op het eiland IJsselmonde, ten zuiden van Rotterdam. Het doel van het Bijenlandschap is om te zorgen voor meer leefgebied voor wilde bijen en andere dieren. Door samen te werken met..

Gisteren reageerden natuurorganisaties, waaronder SoortenNL, gematigd positief op de plannen van Remkes. Doelen staan nog overeind en wettelijke verankering is daarom cruciaal. Het is terecht dat Remkes alle sectoren oproept een..

Blog van Daphne Willems, expert rivierdolfijnen bij WWF: Jaaa, daar! Mariana wijst. Ik zie een schaduw onder water bewegen op zo’n tien meter van de boot, en dan verschijnt er een lange, smalle, grijze snuit boven water. Wauw!..

Onderzoekers van onder andere Wageningen Marine Research hebben recent in het wetenschappelijke tijdschrift Polar Biology een artikel gepubliceerd, waarin het voorkomen van plastic en ander afval in IJslandse poolvossen wordt..