Natuurberichten

Dossier: Vissen

Pagina 6 van 64 - 640 Resultaten

Poolkabeljauw tussen zee-ijs schotsen (eenmalig exclusief wmr)

Uit eerder onderzoek van Wageningen Marine Research en partners bleek dat veel jonge poolkabeljauw of Arctische kabeljauw dicht onder het zee-ijs van de centrale Arctische Oceaan leeft, en zich deels voedt met organismen die daar..


Lees verder 8 augustus 2024   9 mnd oud
Steurtjes uitzetten, twee mensen op kade

Op 16 augustus 2024 vindt opnieuw een uitzetting van Europese steuren plaats in de Rijn. Deze vissoort werd in 1953 officieel uitgestorven verklaard in Nederland. Door de kweek van nakomelingen van de laatste wilde steuren is het..


Lees verder 6 augustus 2024   9 mnd oud
Chuchubi

De prachtige en unieke natuur van de zes Nederlands Caribische eilanden gaat de hoofdrol spelen in de bioscoopfilm WOW! Caribbean Nature Uncovered. Dit project brengt verschillende partners samen, waaronder het Wereld Natuur Fonds..


Lees verder 19 juli 2024   9 mnd oud
De Noordzee is een ‘antropogene zee’ geworden. (eenmalig exlcusie wmr)

De Noordzee is een ‘antropogene zee’ geworden: een zee waarin de natuurlijke processen vrijwel allemaal beïnvloed worden door menselijke activiteiten. Met de natuurtransitie wordt geprobeerd de ecologische balans te herstellen...


Lees verder 10 juli 2024   9 mnd oud
Kiwikuil (eenmalig exclusief wmr)

De vissers zijn misschien wel de meest ‘klassieke’ gebruikers van de Noordzee. Het is ook de groep voor wie het verschil tussen hoe het was en hoe het zal zijn het grootst is. Zeker nu de ruimteclaim van windparken en..


Lees verder 3 juli 2024   10 mnd oud
Visexcursie Spaarnedam

Kennisorganisatie RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) organiseert samen met lokale werkgroepen (veelal gratis) excursies voor vrijwilligers, waarnemers en andere geïnteresseerden. Ook de komende maanden staat er..


Lees verder 28 juni 2024   10 mnd oud
Martin Poot, onderzoeker zeevogelecologie bij Wageningen Marine Research (eenmalig exclusief WMR)

Hoe de Noordzee van de toekomst eruitziet, wordt voor een groot deel bepaald door de energietransitie van fossiele naar duurzame energie. Wageningen Marine Research onderzoekt welke invloed windparken hebben op zeezoogdieren,..


Lees verder 26 juni 2024   10 mnd oud
Halsbandparkiet

Het Nederlands Expertise Centrum Exoten bestaat tien jaar. In deze jaren is kennis over exoten gebundeld met als doel meer grip te krijgen op de beheersing van exoten, en om beleidsmakers en terreinbeheerders te adviseren over..


Lees verder 21 juni 2024   10 mnd oud
Meeuwen bij de zee

Windmolenparken, visgronden, natuurbescherming – de verschillende belangen op de Noordzee komen niet zelden met elkaar in botsing. Wageningen Marine Research onderzoekt de ecologische impact van economische activiteiten en heeft..


Lees verder 19 juni 2024   10 mnd oud
Grote modderkruiper - primair

De grote modderkruiper is een vissoort die in de zoete Nederlandse wateren leeft. In de afgelopen eeuw heeft deze zoetwatervis het zwaar te verduren gehad vanwege het verdwijnen van zijn habitat. Hierdoor heeft de grote..


Lees verder 17 juni 2024   10 mnd oud

Archief