Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 331 van 367 - 3667 Resultaten

Gekraagde roodstaart

Het coulisselandschap van houtwallen en elzensingels in de Noardlike Fryske Wâlden (NFW) in Noordoost-Fryslân vormt een bijzonder gebied. De beslotenheid van het landschap en het feit dat het hier gaat om het grootste..


Lees verder 13 mei 2014   11 jaar oud

Het Kaliwaalduin, een rivierduin in de Leeuwense Waard, groeit zienderogen. Omdat er afgelopen winter geen hoog water is langsgekomen blijft er maar één mogelijkheid over. De wind blaast het zand het duin op waar het wordt..


Lees verder 12 mei 2014   11 jaar oud
otter

In natuurgebied de Gelderse Poort worden vijf otters bijgeplaatst om de genetische basis van de landelijke otterpopulatie te versterken. De eerste twee dieren kregen vanavond de vrijheid. De otters komen uit verschillende Duitse..


Lees verder 8 mei 2014   11 jaar oud
Oranje aaskever

Meer dan duizend soorten dieren missen een kans in de Nederlandse natuur. Waarom? Omdat dode paarden en runderen na hun dood niet in de natuur achterblijven. Dat blijkt uit een artikel over kadavers als ecosysteem...


Lees verder 6 mei 2014   11 jaar oud
Vrouwtje onvoorspelbare bijvlieg Eristalis similis

Normaal gesproken is de onvoorspelbare bijvlieg een zeldzame soort die nauwelijks wordt waargenomen, maar eens in de zoveel jaar duikt de soort overal op en is het één van de meest algemene soorten bijvliegen. Dit gebeurt meestal..


Lees verder 5 mei 2014   11 jaar oud

Van weinig soortgroepen zijn zoveel soorten uit ons land verdwenen als van de dagvlinders. Toen de eerste vlinderatlas gemaakt werd in 1989 bleken er van de 70 soorten die in Nederland voorkwamen maar liefst 17 verdwenen. Bij de..


Lees verder 29 april 2014   11 jaar oud
Wolf bij Nordhorn

In de afgelopen weken zijn in het westen van Niedersachsen twee wolven waargenomen. Foto’s van een wolf werden gemaakt bij Meppen en bij Nordhorn. Beide op steenworp van de Nederlandse grens. In dat Nederlandse grensgebied wordt..


Lees verder 20 april 2014   11 jaar oud
roodborsttapuit

Nadat eerder hoge concentraties dioxines aangetroffen zijn in eieren van tapuiten, blijken ook eieren van graspiepers en roodborsttapuiten vervuild. Onderzoek wijst uit dat deze vogelsoorten de dioxines zeer waarschijnlijk in..


Lees verder 16 april 2014   11 jaar oud

Herstelmaatregelen in natte natuurgebieden hebben mooie resultaten opgeleverd. Toch hebben veel planten- en diersoorten van vennen, venen en natte heide het moeilijk. Door kennis en ervaringen van natuurbeheerders en specialisten..


Lees verder 11 april 2014   11 jaar oud
Bever VOOR EENMALIG GEBRUIK

In Elsloo leeft een bever die de gemoederen lokaal flink bezighoudt. Is het een aanwinst voor de natuur, of zorgt het dier voor overlast door het wandelpad onder water te zetten? Om deze vragen te beantwoorden organiseren ARK en..


Lees verder 6 april 2014   11 jaar oud

Archief