Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 338 van 367 - 3666 Resultaten

Tetrao tetrix. Korhoen. man

Verdwijning van het wilde korhoen lijkt onafwendbaar. De kwaliteit van het leefgebied van het korhoen op de Sallandse Heuvelrug staat zwaar onder druk. Dat blijkt uit onderzoek naar de achteruitgang van het korhoen, icoon van het..


Lees verder 8 november 2013   11 jaar oud
De Hagmolenbeek nabij Bentelo

Boerenbedrijven kunnen een prima bijdrage leveren aan de kwaliteit van natuurgebieden en het waterbeheer als zij hun bedrijfsvoering aanpassen. Dat concludeert Alterra Wageningen UR op basis van tien jaar onderzoek en vijf jaar..


Lees verder 7 november 2013   11 jaar oud

Vlinders en bijen hebben het moeilijk, onder meer door een gebrek aan voedsel: nectar en stuifmeel. Gesteund door de PostcodeLoterij en samen met de bijenhoudersvereniging (NBV) zorgt De Vlinderstichting de komende jaren voor meer..


Lees verder 7 november 2013   11 jaar oud
Uitzicht op het rif van de Sababank

Van 19 tot en met 27 oktober 2013 organiseerde IMARES Wageningen UR een wetenschappelijke expeditie naar de Sababank om meer kennis te krijgen over de ecologie van de bank. Drieëndertig metingen resulteerden in meer dan..


Lees verder 2 november 2013   11 jaar oud
Veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje

Lieveheersbeestjes hebben niet echt een boosaardige reputatie of uitstraling, maar soms komen ze toch verrassend vervelend uit de hoek. In de herfst gaan vooral de exotische Aziatische lieveheersbeestjes op zoek naar een warm..


Lees verder 1 november 2013   11 jaar oud

De orchidee Brassavola cucullata is onmiskenbaar een van de mooiste in haar soort op de Bovenwindse eilanden van de Nederlands Caribische eilanden. Schaduwminnend en groeiend op rotsformaties en boomstammen, produceert elke..


Lees verder 29 oktober 2013   11 jaar oud
Apomatus similis, Oosterschelde

De schoonheid van de natuur is vaak te vinden in de details van kleinere dieren die zelden door waarnemers worden waargenomen. Dat is zeker het geval voor de mariene kalkkokerworm Apomatus similis. Deze West-Europese kleine..


Lees verder 27 oktober 2013   11 jaar oud
Kampina

Bij het geven van adviezen over natuurbeheer is een vaak gehoorde opmerking dat bijvoorbeeld nachtzwaluw, zandhagedis en heivlinder allemaal wat anders nodig hebben. Daarom is het dus heel lastig om het als beheerder goed te doen...


Lees verder 22 oktober 2013   11 jaar oud
Hazelmuis

In de afgelopen weken werden tijdens onderzoek bij Vaals voor het eerst hazelmuizen gevonden in nieuwe begraasde natuurgebieden. Een opsteker voor ARK Natuurontwikkeling die in Zuid-Limburg werkt aan verbetering van het leefgebied..


Lees verder 20 oktober 2013   11 jaar oud

Het onstuimige weer van de afgelopen tijd heeft weer heel wat boomtakken doen sneuvelen. Gelukkig speelt dood hout tegenwoordig een belangrijke rol in het bosbeheer en de gevallen takken mogen blijven liggen. Ook ontstaan er..


Lees verder 15 oktober 2013   11 jaar oud

Archief