Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 104 van 211 - 2109 Resultaten

Bepaalde blauwalgen zijn giftig. Door een veranderend klimaat kunnen dat er meer worden. Maar wat die giftigheid bepaalt, weten we nog niet goed. Dedmer van de Waal van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) wil dat nu..


Lees verder 18 maart 2022   3 jaar oud
jeugd in het veld

Wil jij meer weten over de planten en dieren die in Nederland leven? Doe dan mee aan de gratis Kennisspecial van SoortenNL en het Groen Traineeship! Je leert welke soorten er in ons land voorkomen, waar je ze kan vinden en hoe je..


Lees verder 18 maart 2022   3 jaar oud
broeihoop

Het aanbreken van de lente betekent voor veel 'broeihoopwerkgroepen' het startsein van een nieuw broeihopenseizoen. Op tientallen plekken in het land leggen vrijwilligers speciale hopen aan waar de ringslang haar eieren in kan..


Lees verder 18 maart 2022   3 jaar oud
Tilburg stedelijk gebied

Twee jaar geleden zegde ze haar baan op en begon ze de stichting guerrilla gardeners. Cerian van Gestel is bioloog en ‘aanjager’ van guerrilla gardening in Nederland. “Pak de klimaatverandering bij je voordeur aan. Maak je eigen..


Lees verder 17 maart 2022   3 jaar oud

Op 21 maart wordt de 'Power to the Paling'-petitie overhandigd aan de Tweede Kamer. Deze petitie, die is opgezet om aandacht te vragen voor de penibele situatie van deze oer-Hollandse vis, is meer dan 41.000 keer ondertekend. Niet..


Lees verder 16 maart 2022   3 jaar oud
groen Culemborg

Grijpen natuurliefhebbers de kans om natuurbehoud en -herstel de broodnodige impuls te geven via de nieuwe Omgevingswet? Of laten ze zich overtroeven door mensen met andere belangen? Als inwoner kan je zelf meedenken en -praten..


Lees verder 16 maart 2022   3 jaar oud
Jaguars

Ga d'r maar aan staan: jaguars tellen in een dichte jungle groter dan de provincie Gelderland. Meer dan 200 cameravallen spotten zo'n 90 jaguars in het gebied rond de wereldberoemde Iguaçu-watervallen. Bij de vorige telling..


Lees verder 16 maart 2022   3 jaar oud
Halsbandarassari (Pteroglossus torquatus), een vogel uit de toekanfamilie, eet een rijpe palmvrucht in Belize

Uit een nieuwe studie blijkt dat in tropische gebieden waar de vruchtenetende vogels relatief bredere snavels hebben, ook grotere palmvruchten voorkomen. Dit geeft nieuwe inzichten over tropische biodiversiteit en de uitdagingen..


Lees verder 15 maart 2022   3 jaar oud
bloemberm - primair

Geniet u van bloemrijke bermen in uw omgeving? Vindt u dat het waterschap, de gemeente of een andere beheerder goed bezig is voor vlinders en biodiversiteit? Toon uw waardering en nomineer de beheerder die verantwoordelijk is voor..


Lees verder 14 maart 2022   3 jaar oud
Sayaguesa Planken Wambuis

Klimaatverandering en wereldwijd soortenverlies vragen om offensieve strategieën voor natuur- en milieubescherming. Een veelbelovend voorbeeld is rewilding: het geven van meer ruimte aan natuurlijke processen, zoals het beschreven..


Lees verder 12 maart 2022   3 jaar oud

Archief