Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 104 van 218 - 2175 Resultaten

Natuurvriendelijke oever langs Omval-Kolhorn kanaal

Welke planten groeien langs sloten en plassen? Wat zegt dit over de kwaliteit van de oevers? Voor het vijfde jaar op rij zoekt Naturalis hulp van bewoners om deze vragen te beantwoorden, in dit citizen science-onderzoek. ..


Lees verder 28 mei 2022   3 jaar oud
Kudde en KBH

Schapen horen bij de Veluwe, maar sinds 2019 heeft óók de wolf een plek veroverd. Provincie, herders, schapenhouders en terreineigenaren zoeken in goed overleg naar manieren om schaapskuddes te beschermen. Dat is niet alleen van..


Lees verder 27 mei 2022   3 jaar oud
Grauwe gans

Provincies hebben in 2021 bijna 37 miljoen euro aan tegemoetkomingen in faunaschade uitgekeerd. Dat is ruim 5 miljoen meer dan het jaar ervoor. Een belangrijke oorzaak hiervan is de stijging van de prijs van gras dat door ganzen..


Lees verder 26 mei 2022   3 jaar oud
Landschapsonderzoeker Kenneth Rijsdijk

Heggen zijn belangrijk om ons landschap gezond en veilig te houden, betoogt schrijver en landschapsonderzoeker Kenneth Rijsdijk. In Wageningen reikte hij het eerste exemplaar van zijn boek Heg uit aan directeur Geert de Snoo van..


Lees verder 25 mei 2022   3 jaar oud
Volwassen leguaan liggend op een rots op Saba (eenmalig exclusief gebruik WUR)

Op de Nederlandse Caribische eilanden komt op Saba een unieke maar vrijwel onbekende zwarte leguanenpopulatie voor. Vanwege de vele bedreigingen op eilanden wereldwijd, waaronder ook de Kleine Antillen en op Saba, is in 2021..


Lees verder 25 mei 2022   3 jaar oud
Voorbeeldexoten LIFE Resilias

Wist u dat dominantie van invasieve exoten te doorbreken en voorkomen is door de veerkracht van ecosystemen te versterken? Deze denk- en werkwijze heet de ecosysteemaanpak. Op de Kennisdag van 23 juni gaan diverse exotenexperts in..


Lees verder 24 mei 2022   3 jaar oud
Het eerste bijenlandschap in Zuid-Holland is gerealiseerd rondom de hooischuur op het Heineken terrein in Zoeterwoude

Het is inmiddels algemeen bekend dat het niet goed gaat met wilde bijen en andere bestuivers, met als risico het (lokaal) uitsterven van soorten en het verslechteren van de bestuiving van bloemen en voedselgewassen. De vandaag..


Lees verder 24 mei 2022   3 jaar oud
Akker met slootjes en watergemaal

De provincie Utrecht wil het agrarisch natuurbeheer uitbreiden en zo de natuur- en landschapskwaliteiten in en rond weilanden, akkers en boerensloten behouden en verbeteren. Dit blijkt uit de 'Visie Agrarisch Natuurbeheer..


Lees verder 22 mei 2022   3 jaar oud
Zicht op Kasungu National Park, bezien vanaf de weg die Kasungu National Park in Malawi linkt met Lukusuzi National Park in Zambia.

Kleine boeren in Zambia zijn begonnen met de eerste oogst binnen een klimaatslim project dat gericht is op het veiligstellen van bestaansmiddelen en het beschermen van wilde dieren. De nadruk van dit project ligt op het vinden van..


Lees verder 21 mei 2022   3 jaar oud
berm Uden

Op veel plekken wordt er al maaibeheer met aandacht voor biodiversiteit uitgevoerd. Veel kandidaten meldden zich dan ook aan voor de verkiezing van de BovensteBesteBermBeheerder 2022. Een vakkundige jury selecteerde vier..


Lees verder 20 mei 2022   3 jaar oud

Archief