Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 55 van 211 - 2106 Resultaten

parnassia op Landgoed De Boom

Achtenzestig hectare landbouwgrond omvormen naar natuur. Dat is de ambitie van provincie Utrecht en landgoedeigenaar Stichting De Boom voor de komende jaren. Hoe gaat deze natuurontwikkeling in zijn werk? Wat vertelt de grond ons?..


Lees verder 12 oktober 2023   1 jaar oud
Noordse Sterns

Om populaties van kustbroedvogels te behouden en te versterken worden al vele decennia nieuwe broedgebieden aangelegd, en bestaande gebieden geschikt gemaakt. OBN Natuurkennis heeft Waardenburg Ecology en Deltamilieu Projecten..


Lees verder 12 oktober 2023   1 jaar oud

Op zaterdag 11 november aanstaande vindt de 2023-editie van de RAVON-dag plaats: het event voor liefhebbers van reptielen, amfibieën en vissen. Place to be: het vertrouwde Linnaeusgebouw op de campus in Nijmegen...


Lees verder 11 oktober 2023   1 jaar oud
Elft

Op 6 oktober ving RAVON twee jonge elften tijdens een visinventarisatie in de Waal bij Nijmegen. De vangst werd gedaan met een kleine zegen (sleepnet) tijdens het project 'Zegen in de rivier'. De elft is in de jaren dertig..


Lees verder 11 oktober 2023   1 jaar oud
Crassula helmsii

De invasieve exoot watercrassula vormt in toenemende mate een probleem in de Zeeuwse natuurgebieden. Slikoevers zoals in de Sophiapolder verdwijnen onder een dikke laag watercrassula. Het Zeeuwse Landschap, de provincie Zeeland en..


Lees verder 10 oktober 2023   1 jaar oud
Murnauer moos

Systeemgericht herstel, vergroten van biodiversiteit, herstel van veerkracht, reductie van stikstof, grondstoffen via kringlooplandbouw. Functie volgt bodem of water. Klinkt logisch, maar hoe kom je daar? Hoe ziet een vitaal..


Lees verder 10 oktober 2023   1 jaar oud
Geuldal tijdens overstroming

Het Geul- en Gulpdal in Zuid-Limburg staat komende november volledig in het teken van Natuurkracht. Dit nieuwe fonds en innovatieprogramma voor natuurlijke waterveiligheidsoplossingen komt tot leven met meer dan twintig..


Lees verder 9 oktober 2023   1 jaar oud
Waarnemer tijdens een vliegtuigtelling boven de Noordzee (eigen en eenmalig gebruik WMR)

Uit het grootschalige internationale onderzoek SCANS-IV blijkt dat er in de Europese Atlantische Oceaan ruim 1,4 miljoen walvissen, dolfijnen en bruinvissen leven. De tellingen zijn in de zomer van 2022 uitgevoerd met één schip en..


Lees verder 7 oktober 2023   1 jaar oud
Zwarte els in bron

In september organiseerden SoortenNL en het Wereld Natuur Fonds voor circa 600 deelnemers vier webinars met het thema 'Natuur in de Provincies'. Sinds de decentralisatie van het natuurbeleid in Nederland zijn provincies..


Lees verder 6 oktober 2023   1 jaar oud
Vuursalamander

De weinige vuursalamanders die ons land rijk is, werden rond 2010 getroffen door een dodelijke ziekte: een schimmel die geïntroduceerd werd vanuit Oost-Azië. Door gebrek aan resistentie stierven in korte tijd vele vuursalamanders..


Lees verder 4 oktober 2023   1 jaar oud

Archief