Natuurberichten

Uitgever: Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.
Deel deze pagina

Pagina 1 van 23 - 221 Resultaten

Amazonegebied, Tapajós rivier

Blog van Daphne Willems, expert rivierdolfijnen bij WWF: Jaaa, daar! Mariana wijst. Ik zie een schaduw onder water bewegen op zo’n tien meter van de boot, en dan verschijnt er een lange, smalle, grijze snuit boven water. Wauw!..


Lees verder 30 september 2022   5 dgn oud

1,2 miljoen mensen deden een oproep via #together4forest en hun stem is gehoord! Het Europees parlement heeft gestemd voor een sterke Europese bossenwet. Een belangrijke stap om producten waarvoor natuur vernietigd is van de..


Lees verder 16 september 2022   2 wkn oud
WWF Brazillië Aerial view of triggered forest fire and deforestation for planting soybeans

Handelsland Nederland heeft een cruciale rol in het stoppen van wereldwijde ontbossing en andere natuurvernietiging. Dat laat het nieuwe WWF-NL rapport 'The impact of Dutch imports on nature loss worldwide' zien. ..


Lees verder 9 september 2022   3 wkn oud
Kudde olifanten in Sioma Ngwezi NP in Zambia

De komende maanden zullen de vele olifanten in het grensoverschrijdende natuurgebied Kavango-Zambezi in Afrika systematisch worden geteld. Een enorme klus: het natuurgebied is 520.000 vierkante kilometer groot, ruim twee keer de..


Lees verder 2 september 2022   1 maand oud
Twee witte neushoorns in Zuid-Afrika

De bedreiging van Afrikaanse neushoorns door internationale criminele netwerken blijft hoog, ondanks de onderbreking door de COVID-lockdowns, blijkt uit een statusupdate voor neushoorns van de Internationale Unie van..


Lees verder 26 augustus 2022   1 maand oud
Rennende amoertijger in sneeuw

Volgens een nieuw rapport van WWF is er 1,7 miljoen vierkante kilometer potentieel geschikt landschap voor tijgers beschikbaar, verspreid over vijftien landen, bovenop het huidige leefgebied. Bij elkaar opgeteld komt dit neer op..


Lees verder 22 augustus 2022   1 maand oud
Mannetjesleeuw loopt door de woestijn, Namibië

10 augustus is het de Internationale Dag van de Leeuw. Dan richten we node de aandacht op de koning der dieren. Want hij ziet zijn Afrikaanse koninkrijk steeds kleiner worden en zijn aantal instorten: in 100 jaar tijd van 200.000..


Lees verder 10 augustus 2022   1 maand oud

Inheemse gebieden spelen een belangrijke rol in het behoud van de Amazone. De inheemse gemeenschappen – de beste beschermers van het bos die vaak al eeuwen verbonden zijn met hun land – bewaken deze gebieden goed. De afgelopen 35..


Lees verder 1 augustus 2022   2 mnd oud
Trek van gnoes

Van een korte oversteek van bos naar bos tot wereldreizen van Noord- naar Zuidpool. Wilde dieren zijn constant in beweging. Soms trekken ze alleen, soms in grote groepen. Deze terugkerende bewegingen zijn van levensbelang. Ze..


Lees verder 31 juli 2022   2 mnd oud
Tijger in Bardia National Park in Nepal Shutterstock WWF-International

Nepal heeft nu 355 tijgers in het wild: een historische toename van 190 procent sinds 2009. Dit is gelukt dankzij goede bescherming van de belangrijkste leefgebieden van tijgers, samenwerking met lokale gemeenschappen en aanpak..


Lees verder 29 juli 2022   2 mnd oud

Archief