Natuurberichten

Pagina 1066 van 1532 - 15315 Resultaten

Agaricus pampeanus, steppechampignon

Afgelopen week werd aan de duinrand bij Bergen (NH) de bijzonder zeldzame Steppechampignon gevonden. Hij werd ontdekt op de door parkerende auto’s sterk vastgereden ondergrond van een parkeerplaats. De champignon leek erg veel op..


Lees verder 26 september 2013   10 jaar oud
Twee bruinvissen in de Oosterschelde

Het aantal bruinvissen dat zondag 22 september werd waargenomen tijdens de jaarlijkse bruinvistelling van Stichting Rugvin en het Wereld Natuur Fonds was aan de lage kant. In totaal werden tijdens de scan 18 dieren geteld...


Lees verder 25 september 2013   10 jaar oud
Aziatisch lieveheersbeestje, Harmonia axyridis

Het Aziatisch lieveheersbeestje dat enige jaren geleden als exoot onze omgeving is binnengekomen blijkt de inheemse lieveheersbeestjes te verdringen. Hoe dit verloopt is onderwerp van discussie onder wetenschappers. Recent..


Lees verder 25 september 2013   10 jaar oud

Het aantal waarnemingen van de Zuidelijke heidelibel neemt dit jaar een hoge vlucht. Deze van oorsprong mediterrane soort was altijd een zeldzame zwerver in België en Nederland, maar dit jaar laat ze zich opvallend veel opmerken...


Lees verder 25 september 2013   10 jaar oud

In de vroege, regenachtige ochtend van 18 september ontdekte een kraanmachinist op de Maasvlakte een verzwakt uiltje onder zijn containerkraan. Hij ontfermde zich over het dier en de volgende ochtend ging de vogel naar het..


Lees verder 25 september 2013   10 jaar oud
Scholekster. Foto: Andreas Trepte, www.photo-natur.de

Visetende wadvogels als lepelaar en aalscholver zijn sinds 1987 sterk toegenomen. Soorten die schelpen en wormen eten, zoals als kanoet en bonte strandloper, zijn op lange termijn juist afgenomen in de Waddenzee. Dit blijkt uit..


Lees verder 24 september 2013   10 jaar oud
Gaffelkabeljauw

Half september ving de Urker kotter SC35 Jacob Senior op het randje van het Nederlandse deel van de Noordzee een vreemde vis. Jacob Snoek stuurde de foto met de vangstgegevens op naar Ecomare. We stelden vast dat het een..


Lees verder 24 september 2013   10 jaar oud
Otter

Het is nu écht zeker, de otter zit in de Oostvaardersplassen. Op één van de camera's van de rubriek 'Overstekend Wild' van VARA Vroege Vogels is te zien hoe een otter onder het spoor de Oostvaardersplassen binnenloopt. In januari..


Lees verder 23 september 2013   10 jaar oud
Slanke blaaskop op wacht voor de opening van het wespennest

Bij een wespennest werden opvallende, kleinere wespen gevonden. Dit bleken echter geen wespen, maar blaaskopvliegen te zijn. Zij parasiteren op de wespen, maar verder is hier weinig over bekend. Gedurende een half uur konden de..


Lees verder 23 september 2013   10 jaar oud
Werksters van de Diefmier

Diefmieren komen vooral voor in Zuid-Europa en werd nog maar een paar keer vastgesteld in onze contreien. Maar vorige week was het zover: toen liet een kolonie Diefmieren zich opmerken in een Molse tuin, tijdens hun bruidsvlucht...


Lees verder 23 september 2013   10 jaar oud

Archief