Natuurberichten
Uitgever: De Vlinderstichting
De Vlinderstichting zet zich in voor het behoud en herstel van dag- en nachtvlinders en libellen.Pagina 109 van 196 - 1952 Resultaten

Nu, in de aanloop naar de klimaattop in Parijs, is het weer zeer actueel: klimaatverandering. Inmiddels is er geen twijfel meer of het klimaat verandert, maar we weten nog lang niet precies welke gevolgen dit zal hebben op planten..

Al een aantal weken stond het natuurbericht klaar over de eerste succesvolle voortplanting van het tijgerblauwtje in Nederland. Het wachten was alleen nog maar op het uit de pop komen van de vlinder. Helaas is de pop nog steeds in..

In de afgelopen zeven jaar is Natuurbericht.nl uitgegroeid tot een gerenommeerd platform waar biologen van meer dan 15 organisaties dagelijks berichten over actuele ontwikkelingen in de Nederlandse natuur publiceren. Natuurbericht..

Komende dinsdag, tijdens het vakevent ‘Future Green City’ in Den Bosch, wordt het startsein gegeven van een Greendeal over stedelijke natuur. Doel is minimaal 1000 natuurvriendelijk beheerde hectares erbij in stad en dorp. Goed..

Normaal gesproken zijn er na half november al veel kleine wintervlinders te zien. Dit jaar zijn de aantallen nog maar de helft van wat normaal was de afgelopen jaren. Waarschijnlijk door de hoge temperaturen laten ze het nog even..
In Trouw van vrijdag 13 november stond een artikel over het Europese landbouwbeleid. De ‘vergroening’ daarvan faalt zo blijkt uit een studie van het Europees Milieubureau (EEB). Dat is doodzonde, want juist in het landbouwgebied..

Er zijn vier soorten dagvlinders die als vlinder overwinteren. Twee daarvan, gehakkelde aurelia en citroenvlinder doen dat buiten, maar dagpauwoog en kleine vos zoeken daar ook regelmatig plekken in huis voor. Als we gaan stoken..

De eerste week van november heeft veel vlinderwaarnemingen opgeleverd. Naast de gebruikelijke late gasten, die nu nog meer aanwezig waren dan normaal, was er ook een melding van heideblauwtje. Deze vlinder is nog nooit zo laat in..
In de afgelopen drie jaar heeft een erg zeldzame libel zich in Nederland gevestigd: de zuidelijke heidelibel. Na een invasie in 2013 wordt hij nu al twee jaar geregeld gezien en vindt er zelfs voortplanting plaats...
Vanaf half oktober worden de eerste zwartvlekwinteruilen gemeld via Waarneming en Telmee. De komende weken, en zeker als er eerst nog wat koude nachten zijn, zullen ze nog verder toenemen en ze zijn tot volgend jaar april te zien...