Natuurberichten
Pagina 112 van 1606 - 16058 Resultaten
Onder kanoeten bestaan passieve types en meer ondernemende vogels die hun omgeving heel actief onderzoeken. Met die karakters kruipen ze niet uit het ei. Ze vormen zich vermoedelijk pas later in het eerste levensjaar, afhankelijk..
Aankomend weekend telt heel Nederland alweer voor de 21e keer vogels! Dankzij de tellers weet Vogelbescherming hoe het gaat met de tuinvogels. En dat draagt weer bij aan de bescherming ervan. Vorig jaar deden maar liefst 140.000..
Fratertjes zijn er alweer bijna vandoor en wilde eenden beginnen binnenkort aan het broedseizoen...
Amfibieën en reptielen houden een winterslaap. Rond oktober gaan de meeste soorten over het algemeen in rust, maar wat houdt dit in? Slapen ze daadwerkelijk de hele winterperiode door? Of ontwaken ze soms nog om bijvoorbeeld te..
Net als maaien zorgt grazen geregeld voor ophef onder vlinderliefhebbers. Zeker als er klokjesgentianen met eitjes van het gentiaanblauwtje door een schaapskudde zijn afgegraasd, maar ook als damherten alle bloemen in de duinen..
Temperatuur schiet omhoog en vleermuizen en vlinders vliegen rond...
Er komen steeds meer meldingen van een grote worm die tussen papier of perkament leeft. De Perkamentkokerworm is een opvallende en bijzondere zeebewoner, die zelfs langere tijd licht kan geven...
Een leuke verrassing zo vroeg in het jaar: een buitententoonstelling met botanische kunst uit 2023 won de Joke 't Hart Prijs. Onder de titel 'Uitgelicht!' werden allerlei schaduwplanten afgebeeld door leden van de Vereniging van..
Gaspeldoorn als vrolijke, gele winterbloeier en groene specht is wel weer klaar met de sneeuw...
Wat is jouw favoriete insect? Je kan het vanaf nu nomineren voor de titel ‘Insect van het jaar’. Uit alle nominaties worden vijf bijzondere inheemse insecten gekozen die (nog) weinig bekend zijn. Deze insecten, elk..