Natuurberichten
Pagina 113 van 1676 - 16752 Resultaten
Van mei tot augustus bibberen de bloemtrosjes van bevertjes bij het minste zuchtje wind. Zie je dit grasje in het wild, dan weet je zeker dat je een mooi biodivers gebied hebt gevonden waar het goed mee gaat...

Zondag Zeedag: Waar komen die gaatjes in schelpen vandaan? En welke kwal komt het meeste voor in de Nederlandse wateren? ..

Een vraag die niet eenvoudig te beantwoorden is. Voor de adder is het van levensbelang dat we hun overwinteringsplaatsen kennen. In de Overijsselse leefgebieden zijn grootschalige Natura 2000-herstelmaatregelen gepland. Ook is er..
Onderzoekers hebben de bijzondere ontdekking van een nieuwe nachtzwaluwsoort op de Indonesische eilanden Timor en Wetar gedaan: een uitdaging, gezien het onopvallende gedrag van deze vogel. ..

Onbevreesde wespendieven op zoek naar hun favoriete voedsel en nu is een goede tijd om bevers te zien...
Na de afgelopen maanden van baltsen, paren, broeden en opvoeden, volgt in de komende nazomermaanden een periode van ogenschijnlijke rust: de ruiperiode. De meeste vogelsoorten wisselen van zomerkleed naar winterkleed en doen dit..

Bossen halen hun voedingsstoffen niet alleen uit de bodem, maar ook uit de lucht. Echter, te veel aanvoer van verzurende voedingsstoffen, zoals stikstof en zwavel, verandert de nutriëntenbalans en kan de bodem uitputten...

In de zomer plaatsen imkers grote aantallen honingbijkasten rond de Biesbosch om te profiteren van de massadracht van reuzenbalsemien. Hierbij wordt vaak aangenomen dat de grote aantallen honingbijen geen probleem vormen voor..

Blijft het droog of gaat het regenen? De natuur helpt je bij het voorspelen van het weer. ..

De otter is de kroon op het werk van het herstel van waternatuur. Ook Vlaanderen en Zuid-Nederland zetten zich in voor de terugkomst van deze soort en het verbeteren van zijn leefgebied. Tijdens een driedaagse otterexcursie werd..