Natuurberichten

Pagina 136 van 1700 - 16996 Resultaten

Dagpauwoog - primair

Na een lange periode dat er erg weinig vlinders te zien waren, worden onze tuinen de laatste dagen steeds kleuriger. Vooral de dagpauwoog en de atalanta worden nu veel gezien, en dit zijn ook nog eens snoepers die graag afkomen op..


Lees verder 18 juli 2024   11 mnd oud
Grote wederik

De grote wederik bloeit met haar gele pluimen en heeft een bijzondere relatie met de slobkousbij...


Lees verder 18 juli 2024   11 mnd oud

Het staat nog maar in de kinderschoenen, maar het startschot is gelost: provincie Groningen heeft de eerste bijeenkomst van het Netwerk Natuurinclusief Groningen georganiseerd. Tijdens de bijeenkomsten werken we aan de provinciale..


Lees verder 17 juli 2024   11 mnd oud
Lange zonnedauw

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: de lange zonnedauw, een vleesetende plant die alleen gedijt op het laatste restje hoogveen. Waarom is het de moeite..


Lees verder 17 juli 2024   11 mnd oud
Dr. Jamie Craggs of the Coral Spawning Lab.

Tijdens de recente DCNA Rifherstel Workshop presenteerde Jamie Craggs een overzicht van seksuele voortplanting bij koralen, met de nadruk op de methoden en voordelen van het opwekken van koraalpaaien in aquaria met een gesloten..


Lees verder 17 juli 2024   11 mnd oud
Perca fluviatilis. Baars

Snorkelsafari in eigen land en blinde bijen zijn niet blind...


Lees verder 17 juli 2024   11 mnd oud
Veenbesparelmoervlinder

Hoge stikstofdepositie en bodemverzuring veranderen de bodemchemie en daarmee ook de kwaliteit van planten. Metingen op een gradiënt van hoge naar lage stikstofdepositie – van Nederland tot en met Zweden – moeten laten zien..


Lees verder 16 juli 2024   11 mnd oud
Almut Schlaich (Grauwe Kiekendief-Kenniscentrum Akkervogels) en Lieuwe Dijksen (Sovon Vogelonderzoek Nederland) zenderen een vliegvlug kuiken van de blauwe kiekendief

Drie paartjes, dat is alles wat er nog over is van de blauwe kiekendieven in ons land. Waar de bruine kiekendief het nog best redelijk doet en de grauwe kiekendief effectief wordt beschermd, dreigt de blauwe kiekendief hier..


Lees verder 16 juli 2024   11 mnd oud
Parnassia Bij deze parnasiabloemen zijn al veel witte meeldraden omhoog gebogen

Parnassia zorgt voor kruisbestuiving en onzichtbare blauwvleugelsprinkhanen...


Lees verder 16 juli 2024   11 mnd oud
Nachtvlinders als klein avondrood kunnen belangrijke bestuivers van bloemplanten zijn.

Verwildering of ‘rewilding’ als strategie voor natuurbescherming wint aan populariteit. Het bevorderen van natuurlijke processen staat centraal. Wat dat oplevert aan biodiversiteit blijft vaak beperkt tot grote zoogdieren en..


Lees verder 15 juli 2024   11 mnd oud

Archief