Natuurberichten
Pagina 160 van 1676 - 16753 Resultaten
De bloeitijd van de vrij zeldzame Kraaihei is begonnen! Ga hiervoor wel op je knieën, want de bloemen zijn erg klein. Deze noorderling heeft een voorkeur voor een koeler klimaat. Welke invloed zal klimaatopwarming hebben op..

Het herkennen van dagvlinders is voor veel mensen wel te doen, zeker met behulp van herkenningskaarten en andere tools. We hebben het dan in Nederland ook 'maar' over zo’n 60 soorten. Maar hoe herken je die 2300 nachtvlinders?..

In maart op zoek naar de kleine bonte specht en nieuwe piek in paddentrek...

Op zaterdag 6 april vindt de Landelijke Insectendag plaats in Boskoop. De dag is bedoeld voor iedereen die gefascineerd is door de diversiteit aan insecten en andere kleine beestjes. Er is een gevarieerd programma met diverse..

Na een recent bericht over ons kleinste landslakje kwam als reactie: 'en in zee dan?' Zeker, ook daar leven ukkies. Sommige kun je makkelijk op het strand vinden. Als je weet hoe tenminste.....

De uitzonderlijk hoge temperatuur in februari en maart zorgt voor een zeer vroege bloei van de berk. De eerste berken zijn al in bloei gezien. Met de verwachte aanhoudend zeer hoge temperatuur zou de berkenpollenconcentratie in de..

Kinderen op bezoek in een botanische tuin hebben meestal een korte verlanglijst: ze willen de vleesetende planten zien. Die hanteren verschillende vangtechnieken: er zijn bekers, aanzuigers, klevers en klapvallen. Eén vleesetertje..

Zeldzame zomertalingen komen terug en op zoek naar het boerenknoopje...

De wolf is terug in Nederland. Goed voor de natuur, maar het vraagt veel aanpassingen van schapenhouders en mensen met andere (gehouden) dieren. Hoe maak je het zo veilig mogelijk voor je dieren en hoe houd je het werkbaar en..

Om duurzame landbouwsystemen te kunnen opzetten, moeten beleidsmakers en boeren factoren gaan afwegen op verschillende ruimtelijke schalen. De nadruk bij alternatief landbouwbeleid ligt nog te veel op productie en te weinig op..