Natuurberichten

Pagina 169 van 1676 - 16756 Resultaten

Gaai in Hortus Nijmegen

'Plant & insect' is in 2024 het thema van de samenwerkende botanische tuinen. Dan denkt u misschien alleen aan bestuivers, maar insecten zijn ook van belang als voedselbron voor allerlei vogels. De lente komt eraan, kijk mee met..


Lees verder 25 februari 2024   1 jaar oud
uitlopende eenstijlige meidoorn

Lentegevoel met uitlopende meidoorns en de zang van boomleeuweriken...


Lees verder 25 februari 2024   1 jaar oud
Giant barrel sponge (Xestospongia mute)

Het koraal van Sint Eustatius is tegenwoordig gereduceerd tot slechts een fractie van de ooit bloeiende koraalriffen. De bedekking door hard koraal teruggelopen van 25 procent in 1999 tot minder dan 2,5 procent in 2021. Daarom..


Lees verder 24 februari 2024   1 jaar oud
schelpenteldag - bijgesneden voor lead

Ook dit jaar kun je weer naar het strand voor de landelijke Schelpenteldag. Weten wat je ziet op het strand maakt elk volgend bezoekje leuker, en je helpt wetenschappers om in kaart te brengen hoe het leven in zee verandert. ..


Lees verder 24 februari 2024   1 jaar oud
meeldauwlieveheersbeestje

Op zoek naar meeldauwlieveheersbeestjes en blauwe reigers aan het broeden...


Lees verder 24 februari 2024   1 jaar oud
De adviezen laten zien hoe je via natuurlijk bermbeheer meer biodiversiteit in de berm kunt creëren en behouden, zoals hier langs een spoorweg van ProRail.

Hoe kom je tot een biodiverse berm? Hoe behoud je die? En wat zijn de voordelen van een natuurlijk bermbeheer? Dat heeft een onderzoeksteam van Naturalis uitgezocht voor opdrachtgevers ProRail en HOCHTIEF PPP Solutions...


Lees verder 23 februari 2024   1 jaar oud
spotvogel

Hoe klinkt het geluid van een grauwe vliegenvanger? Wat is het perfecte habitat van een zwarte roodstaart? Wat is het territoriale gedrag van een slobeend? Speciaal voor vogelaars die hier meer over willen leren heeft Sovon de..


Lees verder 23 februari 2024   1 jaar oud
gevlekte aronskelk

Gevlekte aronskelk komt boven de grond en schitterende spreeuw steelt de show...


Lees verder 23 februari 2024   1 jaar oud

Weerschijnzwammen zijn necrotrofe parasieten. Hun bestaan gaat ten koste van de gezondheid van levende bomen. Aan de onderzijde van de paddenstoelen bevinden zich gaatjes die al dan niet met een juiste lichtinval een weerschijn..


Lees verder 22 februari 2024   1 jaar oud
Taking water samples from the erosion experiment in the Oosterschelde. In the photo Alena di Primio and Dunia Rios-Yunes.

Als stormen in de toekomst sterker worden door het veranderende klimaat, kan er tijdelijk meer stikstof vrijkomen uit de bodem van getijdegebieden in de Ooster- en Westerschelde. Dat blijkt uit promotieonderzoek van marien..


Lees verder 22 februari 2024   1 jaar oud

Archief