Natuurberichten
Pagina 209 van 1681 - 16807 Resultaten
De fossiele kalkskeletjes van eencellige foraminiferen zijn prachtige geschiedenisboeken, bijvoorbeeld om de CO2-gehalten in de oceanen uit het verre verleden mee te reconstrueren. “Maar om die geschiedenis écht te begrijpen, moet..

De Caribbean Cetacean Society (CCS) kijkt met tevredenheid terug op de eerste Ti Whale An Nou-expeditie op de ABC-eilanden. In oktober deed de CCS wetenschappelijk onderzoek naar de diversiteit, verspreiding en bewegingspatronen..
Hoe herstelt een duinecosysteem zich als er geen damherten grazen? Dat onderzoeken PWN, de Universiteit van Amsterdam, Waternet, Stichting Bargerveen en de Vlinderstichting in de Amsterdamse Waterleidingduinen en in Nationaal Park..

Witte rapunzel, knikkend nagelkruid. Nooit van gehoord? Niet zo gek, want het zijn zeer zeldzame planten. In het Ulvenhoutse Bos bij Breda komen ze voor. Nog wel. Door te veel stikstof en droogte dreigen ze te verdwijnen...

Hoewel de tweekleurige vleermuis in Nederland erg zeldzaam is, zien we dit najaar een bovengemiddeld aantal waarnemingen. Dit houdt direct verband met de opmerkelijke eigenschap van deze soort om na hun lange migratiereis aan de..

Na de extreme regenval van vorige week, werden er in de buurt van Kootwijk een hele reeks van schraalhanzen onder de paddenstoelen waargenomen waaronder de Glanzende ridderzwam. Dit is een soort die negatief reageert op de..

LUCA, de 'last universal common ancestor', ofwel de universele voorouder van al het leven op aarde, leefde 4,32 tot hooguit 4,52 miljard jaar geleden. Dit blijkt uit een onderzoek van NIOZ-biologen Tara Mahendrarajah en Anja..

In een tijd waarin de wereld de gevolgen van klimaatverandering ervaart, kan de natuur ons helpen om aan te passen. De Nederlandse Caribische eilanden, met minder dan 340.000 inwoners en een landoppervlakte van slechts 800..