Natuurberichten
Pagina 227 van 1681 - 16810 Resultaten

De invasieve exoot watercrassula vormt in toenemende mate een probleem in de Zeeuwse natuurgebieden. Slikoevers zoals in de Sophiapolder verdwijnen onder een dikke laag watercrassula. Het Zeeuwse Landschap, de provincie Zeeland en..

Systeemgericht herstel, vergroten van biodiversiteit, herstel van veerkracht, reductie van stikstof, grondstoffen via kringlooplandbouw. Functie volgt bodem of water. Klinkt logisch, maar hoe kom je daar? Hoe ziet een vitaal..

Rotganzen zijn laat en groen kaardertje spint wollig webje...
Het Geul- en Gulpdal in Zuid-Limburg staat komende november volledig in het teken van Natuurkracht. Dit nieuwe fonds en innovatieprogramma voor natuurlijke waterveiligheidsoplossingen komt tot leven met meer dan twintig..

Het bont zandoogje is een algemene vlinder, die inmiddels in het hele land voorkomt. Dat was een jaar of dertig geleden wel anders. Toen was het een echte bosvlinder die een beperkte verspreiding had in Nederland. Het bont..

Hazelworm zoekt langzamerhand holletje op en let op eekhoorntjesbrood ...

Het citizen science-project de Bodemdierendagen is in volle gang. Deelnemers sturen de uitkomsten van hun ‘bodemdierensafari’ in en dragen zo bij aan de jaarlijkse publieksinventarisatie van het Nederlandse bodemleven. Wat..

Sinds 2019 worden jonge rode wouwen in Nederland gezenderd in een onderzoek naar deze nieuwe broedvogel. Dit jaar kregen 14 jongen een zender, waardoor nu maar liefst 22 rode wouwen online zijn te volgen op hun trek naar het..

‘In het voorjaar sta ik nog onopvallend tussen het andere opkomende groen, maar vanaf juni pronk ik trots met mijn blauwe bloem. Tot ver in het seizoen sier ik bermen, onbemeste graslanden en lichte bossen,' was de tekst voor..

Ruige dwergvleermuis aangekomen in Nederland en vliegende krakelingen...