Natuurberichten
Pagina 669 van 1682 - 16813 Resultaten

Veldspitsmuis heeft laatste jongen en schildpadbloem bloeit...

Beheerders van Zuid-Hollandse natuurgebieden mogen geen chemische gewasbeschermingsmiddelen meer gebruiken. Dat is vastgelegd in het Natuurbeheerplan 2021 dat door Gedeputeerde Staten is vastgesteld...

Enkele weken geleden werden in Boerskotten te Losser drie nieuwe groeiplaatsen gevonden van de in Nederland uiterst zeldzame Lariksspijkerzwam. Na de Lonnekerberg te Enschede, waar de soort na 42 jaar afwezigheid in 2008 weer werd..

Het belang van mycoflora (schimmels) in de natuur is enorm. Ze vervullen allerlei rollen in onze ecosystemen en zijn cruciaal voor de weerbaarheid van hogere organismen. Door verzurende stikstofdepositie zien we echter een..

In een recente studie werd het vermogen van zeegras om erosie in ondiep water van Lac Bay, Bonaire te minimaliseren onderzocht. Ook werd onderzocht hoe intensieve begrazing het vermogen van zeegras om sediment te stabiliseren kan..

FLORON (Floristisch Onderzoek Nederland) houdt zich al jaren bezig met het behouden en uitbreiden van de, tot op heden, laatste groeiplaats van de Tengere distel in Nederland, op de Wierdijk in Noord-Holland. Recentelijk kregen we..

Vogelbescherming liet onderzoeken welke plek natuur heeft ingenomen tijdens de lockdown als gevolg van corona. Veel Nederlanders zijn die periode beter doorgekomen omdat ze konden 'ontsnappen' in de natuur. Driekwart vindt dat..

Lievelingen vliegen rond, maar steenmarters gaan uit elkaar...

De laatste weken worden er veel meldingen gedaan van plakkers. Vaak weten mensen niet om welke soort het gaat, maar sturen ze een foto of omschrijving op. Vaak blijkt het te gaan om vrouwtjes van deze nachtvlinder, bezig met het..