Natuurberichten

Pagina 69 van 1677 - 16768 Resultaten

Grote waterranonkel

Sinds 2024 is ook plantenmateriaal welkom voor de nationale DNA-referentiebibliotheek. De Nederlandse flora gaat genetisch, maar dat kan niet zonder echte plantenkennis. "Soms kan je op basis van de morfologie snel zien welke..


Lees verder 9 november 2024   5 mnd oud
Hazelworm

Het is vandaag RAVON-dag en daarom staat het Natuurjournaal in het teken van reptielen en amfibieën. ..


Lees verder 9 november 2024   5 mnd oud

Het kan zomaar gebeuren dat je bij het passeren van het huis van de buren iets geels op het erf ziet staan. Thuisgekomen werd er meteen even gekeken wat het zou kunnen zijn. Tot ieders grote verbazing waren het wasplaten waarvan..


Lees verder 8 november 2024   5 mnd oud
Zebrazeespin

Fluwelen zwemkrabben in de Oosterschelde en wist je dat er ook spinnen in de oceaan leven? ..


Lees verder 8 november 2024   5 mnd oud
Schepnetvissen

Zoetwatervissen maken al meer dan vijftien jaar onderdeel uit van het Netwerk Ecologische Monitoring. Vergeleken met de meetnetten amfibieën en reptielen is dit relatief kort, toch is er al een hoop bereikt. Inmiddels is het..


Lees verder 7 november 2024   5 mnd oud
Kustlijn van het eiland Rodrigues met kalkafzettingen.

Verkleining van het eiland Rodrigues na de laatste ijstijd veroorzaakte grootschalige agressie bij de uitgestorven reuzenduif solitaire, zo ontdekten onderzoekers van de UvA en de Universiteit Maastricht. Door een snel oplopend..


Lees verder 7 november 2024   5 mnd oud
Pop oranjetipje man - primair

De winter is een tijd waarin de meeste insecten en ook de meeste vlinders niet actief kunnen zijn. De lage temperatuur en het gebrek aan voedsel maken dat ze in winterrust gaan. Hoe ze dat doen is per soort verschillend. Er zijn..


Lees verder 7 november 2024   5 mnd oud
diana-uil

De laatste diana-uilen vliegen nog rond en korstmossen groeien vooral aan de zuidwestkant van bomen...


Lees verder 7 november 2024   5 mnd oud
Ardea purpurea. Purperreiger

De vader van Sjors Verhoef was tegelzetter én hobbyboer met een stukje privé-natuur in de Lopikerwaard. Tot ieders verbazing streken er zes jaar geleden purperreigers neer, terwijl het gebied zich daar eigenlijk niet voor leende...


Lees verder 6 november 2024   5 mnd oud
Rossig vederkruid, stengels boven water

Sinds enkele jaren is bekend dat er naast het inmiddels verboden en invasieve parelvederkruid een gelijkende soort in Nederland is opgedoken: rossig vederkruid. Deze soort is sinds het verbod van parelvederkruid aan een opmars..


Lees verder 6 november 2024   5 mnd oud

Archief