Natuurberichten
Pagina 69 van 1699 - 16984 Resultaten

Later deze week kans op ijshaar en de ijsvogels zijn voorlopig blij met de kwakkelwinter...

Een recente studie onderzocht de verspreiding van een ziekte die zeewaaiers in het Nederlands Caribisch gebied aantast. Deze ziekte, bekend als het multifocal purple spots syndrome (MFPS), wordt veroorzaakt door parasitaire..

Wat gaan we dit jaar met, in en voor natuur doen? Voor de online Nature Today Masterclass hebben we voor meer dan 120 verschillende functies 50 activiteiten geïdentificeerd die in 2025 uitgevoerd kunnen worden. In totaal dus ruim..

Klimop is een belangrijke plant voor vlinders en andere insecten. Hij bloeit laat, als veel andere planten al zijn uitgebloeid, en kan enorm rijk bloeien. Insecten hebben klimop nodig, maar ook andersom geldt dat. Insecten zijn..

Groene spechten blij met zachte winter en mieren ontvoeren luizen...

Vertraagd – het blijven slakken – werd onlangs de vondst gepubliceerd van de Kleine sterslak, een nieuwe zeenaaktslak voor ons deel van de Noordzee. Duik mee onder water in dit sfeerverslag...

Aronskelken wekken bij veel mensen een associatie op met stemmige boeketten in droevige omgeving. Het gaat dan om de grote gekweekte varianten met smetteloos witte bloemen. Als ornament zijn de bloemen vooral prachtig door hun..

Dromedarisluizen en kameelloopkevers zijn ook in de winter actief. ..

Het Vijfhoekpark is een van de oudste parken van Noord-Holland. De bodem bestaat hier uit zeeklei. Ooit heeft deze bodem deel uitgemaakt van het Oer-IJ. Hier staat een aantal kapitale schietwilgen waarvan er enkele omgewaaid..

Van de binnenlanden van Suriname tot de Nigeriaanse miljoenenstad Lagos. In een bijzondere editie van het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels (BNNVARA) zijn zondag 5 januari de natuurverhalen van luisteraars van over de hele..