Natuurberichten
Pagina 90 van 1701 - 17003 Resultaten

Gewone glimmerinktzwammen staan niet alleen in het bos en heksenboter is een mysterieuze verschijning...

Een recent onderzoek uitgevoerd in het Man of War Shoal Marine Park in Sint Maarten heeft waardevolle inzichten opgeleverd in de biodiversiteit van rifvissen en de aanwezigheid van bedreigde haaiensoorten. Door het gebruik van..

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: de eikelmuis, een zoogdiertje dat leeft in de struiken en een gevarieerd dieet heeft, en de dupe dreigt te worden..

Uiterst zeldzame kwabaal gezien en komen er pestvogels naar ons land?..

Een OAD-netwerk bestaat uit Oude, Aftakelende en Dode bomen en is bedoeld om de biodiversiteit in bosgebieden te versterken door voldoende dood hout in verschillende verteringsstadia aan te bieden. Dit dode hout is essentieel voor..

Al decennialang worden nesten van tientallen vogelsoorten gevolgd. Duizenden vrijwilligers van het Meetnet Nestkaarten geven door wanneer er eieren zijn en hoeveel jongen er groot worden. Het CBS heeft met deze gegevens een..

Zeeanemonen in Nederland en kleine krabbetjes onder stenen op het strand...

Zeven jaar monitoring in het Zuid-Limburgse Geuldal toont dramatisch lage aantallen hommels in 2024. Voor solitair levende wilde bijen was dit jaar juist vrij gemiddeld. Het slechte weer in de lente, vlak nadat de..

Het meetprogramma Vleermuis Transecttellingen geeft informatie over de populatieontwikkeling van de gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, laatvlieger en rosse vleermuis. Daarnaast vindt vleermuismonitoring binnen het..

De dagen dat je nog atalanta’s of een kleine vuurvlinder zag rondfladderen zijn nu wel voorbij. Tijd om de waarnemingen tot ons te laten spreken. Afgelopen maanden verschenen twee artikelen die op basis van al die gegevens en..