Natuurberichten

Pagina 928 van 1700 - 16996 Resultaten

Kleinste egelskop

Tijdens een vegetatiekartering van het laagveengebied De Onlanden, in de kop van Drenthe, is afgelopen zomer Kleinste egelskop aangetroffen. Een bijzondere waarneming omdat deze zeldzame plant hier al meer dan een halve eeuw..


Lees verder 13 oktober 2017   7 jaar oud
Werkgroep Grauwe Kiekendief

Met behulp van geavanceerde GPS-loggers is het tegenwoordig mogelijk om lokaal ruimtegebruik en trekwegen van vogels gedetailleerd in kaart te brengen. GPS-loggerdata kunnen echter voor veel meer doeleinden gebruikt worden. Voor..


Lees verder 13 oktober 2017   7 jaar oud
spiegeldikkopje - primair

Noord-Brabant kent veel mooie natuurgebieden. Wie heeft er niet gewandeld door de Kampina of heeft zich midden in de woestijn gewaand in de Loonse en Drunense Duinen? Wie is er niet op zoek geweest naar de wisenten op de..


Lees verder 12 oktober 2017   7 jaar oud

Veel vleermuizen overwinteren in door mensen gemaakte gebouwen of objecten, bijvoorbeeld in forten, bunkers, mergelgroeven of kelders. Veel hiervan waren niet bedoeld voor winterslapende vleermuizen, maar bleken wel geschikt. Deze..


Lees verder 12 oktober 2017   7 jaar oud
Podiceps cristatus. Fuut

De gezamenlijke natuurorganisaties (LandschappenNL, Vogelbescherming Nederland, Stichting de Noordzee, SoortenNL, IVN en IUCN NL) zijn teleurgesteld in het gisteren gepresenteerde regeerakkoord tussen VVD, CDA, D66 en..


Lees verder 11 oktober 2017   7 jaar oud
Phalacrocorax carbo. Aalscholver

Charles Darwin suggereerde het al: visetende vogels kunnen ook een belangrijke rol spelen bij de verspreiding van plantenzaden en kleine ongewervelde diertjes. Na anderhalve eeuw levert een groep Europese onderzoekers van onder..


Lees verder 11 oktober 2017   7 jaar oud
Nieuwe fietspad in de spoorkuil in Groesbeek. Eronder zijn tunnels voor reptielen aangelegd

Tunnels voor reptielen zijn in Nederland relatief nieuw. Meestal liggen deze onder wegen, maar in Groesbeek (Gld) liggen er ook tunnels onder een fietspad. Deze zijn aangelegd om verkeerssterfte onder reptielen te minimaliseren...


Lees verder 11 oktober 2017   7 jaar oud

Twintig jaar geleden werd de Holsteelboleet als zeer zeldzaam beschouwd. In 1989 stond deze boleet nog op de Rode lijst in de categorie 'Bedreigd met uitsterven'. De afgelopen week liep het storm met het aantal doorgegeven..


Lees verder 11 oktober 2017   7 jaar oud
Caprimulgus europaeus. Nachtzwaluw

Op een zwoele zomeravond op een Franse camping is het ratelende geluid van een nachtzwaluw meestal niet ver weg. Hier in Nederland blijken de nachten veel stiller; hier zijn nachtzwaluwen vooral op de zandgronden van de Veluwe,..


Lees verder 10 oktober 2017   7 jaar oud
zilvervlek - primair

Op de tijdlijnen van Facebook en Twitter van De Vlinderstichting komen dagelijks foto’s binnen met de vraag: “Wat is dit nu toch”? Veel mensen fotograferen en willen dan ook graag weten wat ze op de foto hebben staan. Zeker voor..


Lees verder 10 oktober 2017   7 jaar oud

Archief