Natuurberichten
Pagina 93 van 1701 - 17003 Resultaten

Verkleining van het eiland Rodrigues na de laatste ijstijd veroorzaakte grootschalige agressie bij de uitgestorven reuzenduif solitaire, zo ontdekten onderzoekers van de UvA en de Universiteit Maastricht. Door een snel oplopend..

De winter is een tijd waarin de meeste insecten en ook de meeste vlinders niet actief kunnen zijn. De lage temperatuur en het gebrek aan voedsel maken dat ze in winterrust gaan. Hoe ze dat doen is per soort verschillend. Er zijn..
De laatste diana-uilen vliegen nog rond en korstmossen groeien vooral aan de zuidwestkant van bomen...
De vader van Sjors Verhoef was tegelzetter én hobbyboer met een stukje privé-natuur in de Lopikerwaard. Tot ieders verbazing streken er zes jaar geleden purperreigers neer, terwijl het gebied zich daar eigenlijk niet voor leende...

Sinds enkele jaren is bekend dat er naast het inmiddels verboden en invasieve parelvederkruid een gelijkende soort in Nederland is opgedoken: rossig vederkruid. Deze soort is sinds het verbod van parelvederkruid aan een opmars..

IJsduikers nu te zien op de Wadden en paarse korstzwammen in het bos...

ICES, de International Council for the Exploration of the Sea, heeft op 1 november haar wetenschappelijk advies voor de Europese aal voor 2025 gepubliceerd. Het advies stelt, net als vorig jaar, dat er meer aandacht moet zijn voor..

H.K.H. Prinses Beatrix vestigt aandacht op natuur- en gemeenschapsinitiatieven tijdens komend bezoek
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix zal van 12 tot en met 15 november een bezoek brengen aan Sint Maarten en Saba. Als beschermvrouwe van DCNA zal het bezoek van de prinses het natuurbehoud en sociale initiatieven op de..
De veldkrekel is dit jaar uitgeroepen tot insect van het jaar, maar de soort neemt in Nederland af. Vermoed werd dat toegenomen stikstof een deel van de oorzaak was, maar dit was nog nooit onderzocht. Nu bevestigen onderzoekers..

Het aantal weidevogels als grutto en kievit gaat met een angstaanjagend tempo achteruit – het aantal broedparen grutto’s is met ruim 60% gekelderd – en de kemphaan als broedvogel is vrijwel verdwenen. Decennialang zijn vele..