Natuurberichten
Pagina 985 van 1684 - 16839 Resultaten

De grote Wortelende boleet zal je niet snel in een bos tegenkomen. Om een goede kans te maken op succes kun je het beste op zoek gaan in oude lanen, parken en begraafplaatsen. Zelfs midden in steden worden ze gevonden. De..

Het is een van de mooiste roofvogels van Europa, de rode wouw toont in vlucht prachtige kleurschakeringen en fladdert soms zo licht als een vlinder. Bijna ongemerkt is de rode wouw bij ons een vaste broedvogel geworden. Naar..

Vorige week werd er al melding gedaan van het landkaartje dat in september nog volop te zien was omdat er een ‘extra’ derde generatie vloog. Ook andere soorten vliegen in september nog volop en de sint-jansvlinder lijkt, net als..

Op het strand van Ameland is een bijzonder dier gezien. Eind augustus ontdekten twee wandelaars een hoekige krab op de oostpunt van het eiland. In 2003 werd deze opvallende krab voor het eerst gemeld in het Nederlandse deel van de..

Staatsbosbeheer heeft deze zomer de 35-jaar oude iconische vogelwachtershut op de Engelsmanplaat vervangen door een nieuwe wadwachtpost. De Kalkman, zoals de nieuwe post heet, staat op een onbewoonde zandplaat tussen Ameland en..

De Vorskwab is een apart uitziende, zeldzame vis die op de Nederlandse Rode Lijst Vissen staat. De soort werd de laatste 15 jaar als sterk afgenomen beschouwd. De afgelopen weken werd deze soort echter meerdere keren waargenomen..
In de feromoonvallen die gebruikt worden om de vlucht van eikenprocessievlinders te volgen worden opvallend veel suzuki-fruitvliegen aangetroffen. Tot nu toe werden ze incidenteel in de vallen aangetroffen, vooral in het..

Het najaar is de tijd van de spinnen. Nu de nachten koelen en dauw zich afzet op hun webben, valt pas op hoeveel er in onze tuinen zitten. Maar hoe gaat het eigenlijk met de spinnen in Nederland? Op 10 en 11 september is de..

Egels hebben het moeilijk dezer dagen: door de droogte kunnen ze op de grond nauwelijks water vinden. Om de Egel te helpen roept Natuurpunt op om een schoteltje met water en voedsel in de tuin te zetten...

Begin juli werd in Wallonië een Witpuntoeverlibel waargenomen. De van oorsprong zuidelijke soort werd nooit eerder in België gesignaleerd. Er werd al gespeculeerd dat de soort verder naar het Noorden zou oprukken, maar dat al dit..