Natuurberichten

Uitgever: World Fish Migration Foundation

Pagina 1 van 1 - 5 Resultaten

Salmon, Finland

Het gaat erg slecht met trekvissen als zalm, paling en stekelbaars. Het aantal trekkende zoetwatervissen is tussen 1970 en 2020 wereldwijd met meer dan 80 procent afgenomen, blijkt uit een onlangs gepubliceerd rapport van..


Lees verder 22 mei 2024   6 dgn oud
Garologie Dam After

In 2023 is het recordaantal verwijderde dammen van een jaar eerder gesneuveld. Vorig jaar zijn er bijna 500 barrières uit Europese rivieren verwijderd tegenover 325 in 2022. Tijdens de ‘Free Flow Conference’ in Groningen is een..


Lees verder 19 april 2024   1 maand oud
Glasaal Team De Noord

In het kader van de World Fish Migration Day (WFMD) op 21 mei, waarbij wereldwijd aandacht wordt geschonken aan het belang van vrije migratieroutes voor vissen, kun je op donderdag 19 mei langs de hele kust plaatsen bezoeken waar..


Lees verder 11 mei 2022   2 jaar oud
Installatie van een aalgoot door de Zoological Society of London en vrijwilligers in de Thames region, hiermee kunnen alen geteld worden en kunnen ze de barrière passeren

Wereldwijd hebben Citizen Scientists jonge alen geteld tijdens een International Eel Count. Vandaag, tijdens World Fish Migration Day, presenteren we de voorlopige resultaten. De trek van jonge alen vanuit de zee naar zoet water..


Lees verder 21 april 2018   6 jaar oud

De intrek van Europese en Amerikaanse aal is sterk achteruitgegaan. Daarom wordt er nu veel energie gestoken in het ontwikkelen van kennis en nemen van maatregelen. Vrijwilligers spelen op internationaal niveau een belangrijke rol..


Lees verder 11 april 2018   6 jaar oud

Archief