Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Pagina 1 van 14 - 139 Resultaten

Diadema zee-egels zijn cruciale algeneters op koraalriffen in het Caribisch gebied, maar na massale sterfte in de jaren 80 en in 2022 gaat het herstel van deze soort moeizaam. Uitgezette zee-egels overleven het bovendien vaak..


Lees verder 28 november 2023   2 dgn oud
Bridled quail-dove

In lijn met het Natuur en Milieubeleidsplan Caribisch Nederland 2020-2030 (NMBP), loopt een baanbrekend project om kritieke milieu-uitdagingen aan te pakken en de unieke ecosystemen van Sint Eustatius te herstellen. Dit project..


Lees verder 25 november 2023   5 dgn oud
HRH Princess Beatrix, patron of the DCNA’s, receives an artwork made by local artist Armando Goedgedrag.

In een tijd waarin de wereld de gevolgen van klimaatverandering ervaart, kan de natuur ons helpen om aan te passen. De Nederlandse Caribische eilanden, met minder dan 340.000 inwoners en een landoppervlakte van slechts 800..


Lees verder 22 november 2023   1 week oud
Green yewel bug.

De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) heeft samen met lokale natuurbeheerorganisaties op de zes Nederlands-Caribische eilanden onlangs 'Guidelines for the Design and Conduct of Research and Monitoring Projects within the Dutch..


Lees verder 18 november 2023   1 week oud
Beetle on passion flower (Passiflora foetida)

De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)  en Fundacion Parke Nacional Aruba (FPNA)  kondigen met trots een symposium aan over Nature-Based Solutions (NBS) voor ecosysteemherstel en -bescherming op de Nederlands-Caribische..


Lees verder 28 oktober 2023   1 maand oud
Yellow-shouldered Amazon Parrots.

De lokale overheid van Bonaire heeft onlangs de overname van de voormalige plantage Fontein aangekondigd. Ze wordt hierin gesteund door de Nederlandse regering in Den Haag. Met een aanzienlijke investering van 3,4 miljoen dollar..


Lees verder 21 oktober 2023   1 maand oud
Antillean crested hummingbird

Een nieuw DCNA-project ‘Monitoring for Bird Biodiversity Conservation in the Dutch Caribbean’ is officieel gelanceerd. Door het combineren van verbeterde training, veldonderzoek en het gebruik van een gestandaardiseerd..


Lees verder 14 oktober 2023   1 maand oud

De (Nederlandse) Caribische eilanden worden geconfronteerd met ongekende uitdagingen als gevolg van klimaatverandering, waaronder de stijgende zeespiegel, toenemende orkanen, hittegolven en hevige regenval. Als reactie op deze..


Lees verder 12 oktober 2023   1 maand oud
Caribbean Reef Sharks

Het Koninkrijk der Nederlanden zal volgende maand tijdens de Conference of Parties for the Cartagena Convention (COPs) op Aruba vragen om meer bescherming voor de Caribische rifhaai. Caribische rifhaaien spelen een cruciale rol..


Lees verder 30 september 2023   2 mnd oud
Dolphins

Het Yarari-reservaat is nu wettelijk ingesteld als natuurpark door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, wat een belangrijke mijlpaal vertegenwoordigt in het behoud van de zee voor het Caribisch gebied. Dit..


Lees verder 27 september 2023   2 mnd oud

Archief