Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Deel deze pagina

Pagina 1 van 7 - 62 Resultaten

Sint Maarten

De totale vegetatiebedekking van de Nederlandse kant van St. Maarten is sinds 1956 met 25 procent afgenomen. Dit blijkt uit een nieuwe vegetatiekaart van CARMABI en Wageningen University & Research. De afname kan worden..


Lees verder 3 september 2021   2 wkn oud
Minke Whale

Een nieuw gezamenlijk onderzoek laat zien hoe twee soorten dwergvinvissen tijdens hun levenscyclus gebruikmaken van de Caribische wateren en de aangrenzende Atlantische wateren. De bevindingen tonen het belang aan van het relatief..


Lees verder 26 augustus 2021   3 wkn oud
Salt Pier Bonaire

Hogeschool Van Hall Larenstein en Wageningen University en Research hebben onlangs een vergelijkend onderzoek gedaan naar kunstmatige riffen in het Caribisch gebied. Deze studie biedt nieuwe inzichten in de effecten van deze..


Lees verder 20 augustus 2021   1 maand oud
Lady beetle (Cycloneda sanguinea)

Eind vorig jaar is de eerste kevercatalogus voor Caribisch Nederland gepubliceerd. Dit volumineuze werk is het eerste serieuze overzicht van de keversoorten die van de eilanden zijn gerapporteerd. Waarschijnlijk is echter nog maar..


Lees verder 4 augustus 2021   1 maand oud
Tiger shark

Op 1 augustus 2021 zal een team onderzoekers een week bij de Sababank verblijven om de levenscyclus van de tijgerhaai te onderzoeken. De onderzoekers zullen de migratieroutes bestuderen en onderzoeken waar en wanneer de tijgerhaai..


Lees verder 28 juli 2021   1 maand oud
Humpback whale

Nieuw onderzoek van de Aeres Hogeschool combineert recent onderzoek en historische gegevens over aanvaringen met bultruggen in het Caribisch gebied. Het doel is om een lijst aanbevelingen op te stellen om toekomstige botsingen te..


Lees verder 25 juli 2021   1 maand oud
Green sea turtle

In een recent onderzoek werd ontdekt dat de eerste melding van seksuele voortplanting van een succesvol invasief zeegras onjuist was. Daarom is een nieuwe veldgids ontwikkeld om vaststelling in de toekomst te verbeteren...


Lees verder 21 juli 2021   2 mnd oud
Ant (Leptogenys pubiceps)

Tussen 2015 en 2020 hebben onderzoekers van Naturalis Biodiversity Center de lokale mierensoortenlijsten voor Caribisch Nederland bijgewerkt. Er is een groot aantal nieuwe soorten gedocumenteerd, waaronder 40 nieuwe soorten op..


Lees verder 19 juli 2021   2 mnd oud
witvleugelstern

In 1983, toen de tweede editie van ‘Vogels van de Nederlandse Antillen’ door Dr. K.H. Voous werd gepubliceerd, was het aantal gerapporteerde vogels op Bonaire 181. Sindsdien is dit aantal gestaag gegroeid tot 237, gemiddeld drie..


Lees verder 15 juli 2021   2 mnd oud
The common Caribbean coral Porites astreoides was found on both the artificial and natural reef.

Door de mens aangelegde bouwwerken zoals golfbrekers en aanlegsteigers komen steeds vaker voor in mariene kustgebieden. In de loop van de tijd vestigt zich zeeleven, zoals koralen, op deze bouwwerken. Zo ontstaan er kunstmatige..


Lees verder 4 juli 2021   2 mnd oud

Archief