Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Deel deze pagina

Pagina 1 van 8 - 72 Resultaten

Onbeschreven naaktslak van de familie Dorididae

Recentelijk is Aegires sublaevis, een zeldzame naaktslak, gedocumenteerd op Bonaire. Deze naaktslak is nergens anders in het Caribisch gebied vastgelegd. De bijzondere ontdekking toont de diversiteit - bekend en onbekend - van de..


Lees verder 30 december 2021   3 wkn oud
Long spined black sea urchin (Diadema)

In oktober 2021 zijn op Saba met succes de allereerste Diadema-zee-egels op locatie gekweekt in het Caribisch gebied. De zee-egels helpen koraalriffen door de algen te eten die het koraal overwoekeren. Hiermee hebben onderzoekers..


Lees verder 15 december 2021   1 maand oud
A salp caught by multiple polyps of the branched coral Madracis aurentenra

Een student aan de Universiteit van Amsterdam en een onderzoeker van Naturalis Biodiversity Center en Rijksuniversiteit Groningen publiceerden onlangs een gedetailleerd rapport over harde koralen die salpen verteren. In juli 2021..


Lees verder 7 december 2021   1 maand oud
Red-bellied Racer on Saba

'Alsophis rufiventris' is een niet-giftige slangensoort die alleen voorkomt op Saba en Sint Eustatius. Dat gebied beslaat slechts elf procent van hun oorspronkelijke leefomgeving. Er is weinig bekend over de soort, dus het is..


Lees verder 30 november 2021   1 maand oud

Nieuw onderzoek van Wageningen University, de Universiteit van Amsterdam en Florida International University benadrukte de rol die plantenetende vissoorten spelen bij het tegengaan van invasies van niet-inheems zeegras. Een..


Lees verder 23 november 2021   2 mnd oud
Sabine Engel and Jessica Johnson presenting at the mangrove restoration workshop

Tussen 25 en 28 oktober organiseerde Bonaires Mangrove Maniacs hun eerste Mangrove Restoration Workshop voor de Nederlandse Cariben. Het doel was om een platform te bieden aan onderzoekers, natuurbeschermers, parkautoriteiten en..


Lees verder 3 november 2021   2 mnd oud
Increased rain runoff due to a changing climate has been impacting the coral reefs of the Dutch Caribbean, including  the coral reefs of Bonaire.

De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) heeft in Den Haag haar bezorgdheid uitgesproken over het gebrek aan aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering in Caribisch Nederland. De Nederlands Caribische eilanden verwachten in..


Lees verder 29 oktober 2021   2 mnd oud
Elkhorn coral (Acropora palmata)

Onderzoekers hebben individuen van de koraalsoort Acropora palmata uit Florida en Puerto Rico gekruist met individuen uit Curaçao. Dankzij een speciale techniek konden de voortplantingscellen langer bewaard blijven. Het is een..


Lees verder 26 oktober 2021   2 mnd oud
Coralita (Antigonon leptopus)

Coralita (Antigonon leptopus) is een invasieve plant, die zich snel over Sint Eustatius verspreidt. Een onlangs gepubliceerd rapport laat zien dat satellietbeelden heel bruikbaar zijn om de verspreiding van deze exoot op het..


Lees verder 25 oktober 2021   2 mnd oud
Coral Reef

Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en de CARMABI Foundation implementeerden 3D-technieken voor het onderzoeken van riffen. Zo kunnen soorten die in verborgen holtes leven beter in kaart gebracht worden. Twaalf locaties..


Lees verder 30 september 2021   3 mnd oud

Archief