Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Deel deze pagina

Pagina 1 van 9 - 86 Resultaten

Assisted Natural Recovery

Onderzoekers van Hogeschool Van Hall Larenstein, Wageningen University en Wageningen Marine Research hebben een nieuwe techniek ontwikkeld voor het natuurlijk herstel van Diadema zee-egels. Samen met de Saba Conservation..


Lees verder 5 augustus 2022   1 week oud
Cone Snails

Onderzoekers van de Florida Atlantic University en de Universiteit van California hebben onlangs een nieuwe soort kegelslak ontdekt voor de kust van Aruba. Deze soort leeft in de ondiepe wateren van Malmok Beach. Het is slechts..


Lees verder 30 juli 2022   2 wkn oud
Tropical Storm

De effecten van klimaatverandering zijn al duidelijk zichtbaar op de Nederlands Caribische eilanden. Dit jaar lanceerde de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) een Klimaatactieplan voor Caribisch Nederland. Dit plan geeft..


Lees verder 27 juli 2022   2 wkn oud
Sick and dying sea urchins

Sinds februari 2022 zijn er berichten over het afsterven van de zee-egels op een aantal eilanden in het Caribisch gebied, waaronder St. Eustatius, St. Maarten, Saba en Curaçao. Er wordt gevreesd voor een grote sterfte van de..


Lees verder 6 juli 2022   1 maand oud
Red mangrove propagules

Sinds 2020 hebben de Mangrove Maniacs meer dan 1500 mangroven geplant langs de zuidwestkust van Bonaire. In een nieuw samenwerkingsproject met Hogeschool Van Hall Larenstein zijn deze nieuw aangeplante mangroven gemonitord en in..


Lees verder 4 juli 2022   1 maand oud
Hawksbill sea turtle.

Elk jaar komen soepschildpadden en karetschildpadden, en soms zelfs lederschildpadden, naar Sint Eutstatius om eieren te leggen. Met behulp van nieuwe protocollen, ontwikkeld door studenten van Van Hall Larenstein, kan STENAPA in..


Lees verder 26 juni 2022   1 maand oud
Sargassum influx

De bevindingen van een experiment uitgevoerd door STINAPA in het kader van een gezamenlijk project met WWF Mexico tonen aan dat grond verbeterd met sargassum hogere arseen- en cadmiumwaardes heeft. Arseen en cadmium zijn zware..


Lees verder 15 juni 2022   1 maand oud
School of ocean surgeonfish

Een nieuwe studie van de universiteiten van Texas en Californië legt vast dat plantenetende vissen voor de kust van Bonaire zich voeden met vissenpoep. Dit is nog nooit eerder in het Caribisch gebied vastgesteld en geeft meer..


Lees verder 16 mei 2022   2 mnd oud

Vorige week organiseerde de Dutch Caribbean Nature Alliance een workshop over het herstel van de zee-egels op Saba. Deze workshop hielp 21 koraalexperts uit het Caribisch gebied en meer dan 65 online aanwezigen om een uitgebreid..


Lees verder 17 april 2022   3 mnd oud

Verschillende methodes voor de restauratie van koraalriffen laten veelbelovende resultaten zien in regionale pogingen om het herstel van aangetaste koraalriffen in het Nederlands Caribisch gebied te ondersteunen. Daarom..


Lees verder 4 april 2022   4 mnd oud

Archief