Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Pagina 1 van 17 - 167 Resultaten

De Universiteit van Aruba en de Universiteit Utrecht publiceerden onlangs hun verzameling onderzoekspapers voor 2024 over de acutuele uitdagingen waarmee Aruba wordt geconfronteerd. Een hot topic dit jaar is hoe verstedelijking en..


Lees verder 22 juni 2024   2 dgn oud
Smooth Star Coral spawning. Koraal Solenastrea bournoni, voortplanting

De Dutch Caribbean Nature Alliance kondigt enthousiast de workshop voor herstel van koraalriffen aan. Deze vindt plaats van 17 tot en met 19 juni en brengt belanghebbenden, experts en praktijkmensen uit de Nederlandse Cariben en..


Lees verder 16 juni 2024   1 week oud
Bleached coral.

Er is momenteel sprake van een wereldwijde massale koraalbleking, de tweede wereldwijde bleking van dit decennium. Experts van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) en International Coral Reef Initiative (ICRI)..


Lees verder 25 mei 2024   4 wkn oud
Sabal antillensis Curacao Seru Bientu.

Recente genetische studies naar de inheemse palmsoorten in het Nederlands Caribisch gebied, met name naar Sabal antillensis op Curaçao en Sabal lougheediana op Bonaire, hebben cruciale inzichten opgeleverd die bevestigen dat deze..


Lees verder 11 mei 2024   1 maand oud

Op 22 april heeft de onafhankelijke natuurbeschermingsorganisatie die voorheen bekend stond als Fundacion Parke Nacional Aruba (FPNA), de gelegenheid van de wereldwijde Dag van de Aarde aangegrepen om haar transformatie naar Aruba..


Lees verder 27 april 2024   1 maand oud
Saba land meets water

Het Sababank Nationaal Park was onlangs onderwerp van een innovatief onderzoek naar het in kaart brengen van habitats. Het in kaart brengen van habitattypen is essentieel voor inspanningen op het gebied van milieubeheer,..


Lees verder 24 april 2024   2 mnd oud
Aruban whiptail lizard (Cnemidophorus arubensis).

Aruba, Bonaire en Curaçao herbergen unieke ecosystemen met verschillende soorten hagedissen die nergens anders ter wereld voorkomen. Daaronder zijn drie endemische soorten: de Arubaanse renhagedis, de Bonairiaanse renhagedis en de..


Lees verder 13 april 2024   2 mnd oud
Morphotypes of Tubastraea on the platform's submerged sections, March 2017.

Koraalecosystemen zijn kwetsbaar voor invasieve soorten, waardoor ze uit balans gebracht kunnen worden. Zulke soorten worden onbedoeld getransporteerd, zoals blijkt uit onderzoek op een halfafzinkbaar platform dat afgemeerd lag..


Lees verder 9 april 2024   2 mnd oud
Unomia invasion Venezuela.

Recente rapporten benadrukken de zorgwekkende verspreiding van het invasieve zachte koraal Unomia stolonifera, dat momenteel de mariene ecosystemen van Venezuela verwoest en ook is waargenomen in Cuba. Met de dreiging van..


Lees verder 27 maart 2024   2 mnd oud
Bananaquit - bijgesneden voor lead

De zes eilanden van het Nederlands Caribisch gebied zijn bezig met de voorjaarstellingen van broedvogels. Dit vijfjarige project heeft als doel om lokale broedvogelpopulaties in kaart te brengen. Uit de eerste resultaten van vorig..


Lees verder 20 maart 2024   3 mnd oud

Archief