Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Pagina 1 van 11 - 109 Resultaten

boa constrictor

Boa constrictors komen sinds 2005 op heel Aruba voor. Ze zijn hier waarschijnlijk via de exotische huisdierenindustrie terechtgekomen. De impact van de slangen op de kwetsbare lokale ecosystemen heeft geleid tot verschillende..


Lees verder 31 maart 2023   6 uur oud
Coralita

Coralita is een sierplant die op verschillende Caribische eilanden is geïntroduceerd, en daarna snel bovenin de invasieve soortenlijsten voor de Nederlandse Cariben is terechtgekomen. De snelgroeiende ranken verstikken en..


Lees verder 17 maart 2023   2 wkn oud
Black mangroves.

Mangroven creëren nieuw land door langzaam sediment tussen hun wortels te stoppen, maar te veel sediment kan leiden tot afsterven. Onderzoekers van Wageningen University and Research analyseerden de mogelijke erosiesnelheden in..


Lees verder 6 maart 2023   3 wkn oud
Boa constrictor

In de Nederlandse Cariben zijn meer dan 210 invasieve, uitheemse soorten in het wild gedocumenteerd. Deze soorten kunnen grote ecologische effecten hebben door de inheemse flora of fauna te bedreigen, grote economische verliezen..


Lees verder 19 februari 2023   1 maand oud

Heb je je ooit afgevraagd wat voor plant- of diersoorten je om je heen ziet? Een mooie hagedis, bloem of zeeschildpad? Dit kan je nu gemakkelijk controleren door een foto te maken met je smartphone en deze foto te uploaden naar de..


Lees verder 6 februari 2023   1 maand oud
Least Gecko (Sphaerodactylus sputator)

De Least Gecko is deze week voor het eerst in zestig jaar op Saba vastgelegd. Het dier werd geïdentificeerd door onderzoekers van de University of California, Davis en de California Academy of Sciences. De vondsten dienen als de..


Lees verder 4 februari 2023   1 maand oud
Queen conch.

Het Caribbean Netherlands Science Institute onderzoekt samen met het Queen Conch Lab van de Florida Atlantic University de gevolgen van een veranderende samenstelling van zeegrassoorten op lokale kroonslakpopulaties. Deze slak is..


Lees verder 3 februari 2023   1 maand oud
red billed tropicbird, roodsnavelkeerkringvogel

Ooit werd gedacht dat roodsnavelkeerkringvogels zeldzame bezoekers waren in de zuidelijke Caraïben, maar de laatste jaren is het aantal waarnemingen toegenomen. ..


Lees verder 19 januari 2023   2 mnd oud
Lac Bay, Bonaire

Wageningen Universiteit and Research presenteert haar resultaten van een reeks ontwerpsessies, workshops en interviews die een visie voor Bonaire in 2050 schetsen. In deze ‘natuurinclusieve visie’werken maatregelen om uitdagingen..


Lees verder 12 januari 2023   2 mnd oud

In 2022 zijn er zes gezamenlijke wetenschappelijke expedities gehouden in het kader van het onderzoeksprogramma Ti Whale An Nou. Dat betekent 'Onze eigen kleine walvissen' in een mix van Engels- en Frans-Carïbisch Creools. Binnen..


Lees verder 4 januari 2023   2 mnd oud

Archief