Natuurberichten

Uitgever: Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica (IBED)

Het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica – of kortweg IBED - van de Universiteit van Amsterdam is een onderzoeksinstituut waar ruim 150 onderzoekers hun expertise op het gebied van ecologie, evolutie, aardwetenschappen en milieukunde combineren om te begrijpen wat de drijvende krachten zijn achter de veranderingen die we in onze natuurlijke omgeving zien.
Deel deze pagina

Pagina 1 van 1 - 5 Resultaten

Spitssnuitdolfijn

Een internationaal team van biologen is erin geslaagd om met biologgers het gedrag van de relatief onbekende gewone of Noordzee-spitssnuitdolfijn te bestuderen. Deze dolfijnensoort wordt zelden waargenomen, en jaagt in de diepzee...


Lees verder 13 mei 2022   4 dgn oud

Het vastleggen van atmosferisch koolstof in tropische vegetatie wordt gezien als een verzachtend effect van de verhoogde atmosferische koolstofdioxide-concentraties op aarde door toedoen van de mens. Een nieuwe studie toont nu..


Lees verder 10 mei 2022   1 week oud

Water is de bloedsomloop van de biosfeer, maar we zijn de watercyclus ernstig aan het veranderen. Dit heeft gevolgen voor het functioneren van de hele planeet aarde. Dit blijkt uit onderzoek van een internationaal onderzoeksteam,..


Lees verder 26 april 2022   3 wkn oud
Halsbandarassari (Pteroglossus torquatus), een vogel uit de toekanfamilie, eet een rijpe palmvrucht in Belize

Uit een nieuwe studie blijkt dat in tropische gebieden waar de vruchtenetende vogels relatief bredere snavels hebben, ook grotere palmvruchten voorkomen. Dit geeft nieuwe inzichten over tropische biodiversiteit en de uitdagingen..


Lees verder 15 maart 2022   2 mnd oud
Banner IBE

Vanaf 2022 is het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica – of kortweg IBED - van de Universiteit van Amsterdam een partnerorganisatie van Nature Today. Bij IBED proberen we biodiversiteit en het functioneren van..


Lees verder 1 maart 2022   2 mnd oud

Archief