Natuurberichten

Dossier: Vogeltrek

In het voorjaar en najaar is het weer raak, miljoenen vogels vliegen dan door Nederland op weg naar een broedplek, of een lekker warme winterbestemming. Nederland ligt vaak precies op de migratieroute van vogels en wordt vaak gebruikt als rustplaats voordat de vogels weer verder vliegen. Op honderden locaties door heel Nederland wordt precies bijgehouden welke vogels allemaal ons land passeren. Regelmatig worden er dan ook bijzondere soorten ontdekt. Lees hieronder alle natuurberichten over migratie en trekvogels in Nederland. De meest actuele berichten staan bovenaan.
Deel deze pagina

Pagina 8 van 44 - 435 Resultaten

Nonnetje

Mooie eenden en mooie zwammen...


Lees verder 5 januari 2021   1 jaar oud
Kleine vos

Paarse strandloper scharrelt tussen steenlopers, kleine vos overwintert als vlinder...


Lees verder 3 januari 2021   1 jaar oud

De feestdagen gaan er dit jaar heel anders uitzien door alle coronamaatregelen. Gelukkig mogen we nog wel de natuur in om vogels te kijken. Bij het vinden van leuke vogelgebieden om tijdens de feestdagen te bezoeken, biedt..


Lees verder 29 december 2020   1 jaar oud

PWN beheert ruim 7.300 hectare in het Noordhollands Duinreservaat en de Kennemerduinen. Aan deze mooie, omvangrijke taak leveren 450 vrijwilligers een onmisbare bijdrage. Ze verzamelen bijvoorbeeld gegevens over de aanwezige flora..


Lees verder 29 december 2020   1 jaar oud
Watervleermuis

Wulpen op de Wadden, watervleermuis paart en slaapt...


Lees verder 1 december 2020   1 jaar oud
Twee volwassen en twee jonge kolganzen.

Groepen Kolganzen bestaan voor achttien procent uit jonge vogels, die deze zomer op de arctische toendra uit het ei kwamen. Dat blijkt uit speciale tellingen die tot half november werden gedaan in belangrijke ganzengebieden in..


Lees verder 20 november 2020   1 jaar oud
Grijze zeehond

Grijze zeehond krijgt jongen, kolgans overwintert in Nederland...


Lees verder 17 november 2020   1 jaar oud
Blauwstaart

Ieder najaar zijn ze te zien en ook nu weer: dwaalgasten, vogels die tijdens de trek soms wel duizenden kilometers afwijken van hun normale vogeltrekroutes. Vogelliefhebbers ontdekken ze graag. Zo werden deze herfst al..


Lees verder 5 november 2020   1 jaar oud
Saxicola torquata. Roodborsttapuit man

De natuur is continu in beweging. Nature Today Go brengt die beweging in beeld. Het roodborstje is de afgelopen veertien dagen het meest doorgegeven en verdringt daarmee de koperwiek van de eerste plaats. De brandgans is de..


Lees verder 1 november 2020   1 jaar oud
buizerd

Tussen 14 en 17 oktober kreeg Nederland bezoek van tienduizenden buizerds op trek naar het zuiden. Hierbij braken ze meerdere records en lieten de vogels ook wat vreemde capriolen zien. On-Nederlandse taferelen bijna. Waar kwamen..


Lees verder 27 oktober 2020   1 jaar oud

Archief